Vedete

Amy Winehouse fascinează şi acum! O rochie care i-a aparţinut a fost licitată cu aproape un sfert de milion de dolari!

de admin

Amy Winehouse fascinează şi acum! O rochie care i-a aparţinut a fost licitată cu aproape un sfert de milion de dolari! camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

La 10 ani de la moartea prematură a artistei britanice, valoarea lucrurilor care i-au aparţinut a crescut de 10 ori.

Nu era un as al stilului, dar muzica ei dă valoare oricărui lucru care i-a aparţinut. Dovadă stau lucrurile vândute recent la o licitaţie organizată de casa Julien's Auctions în California. Peste 4 milioane de dolari s-au strâns în urma scoaterii la licitaţie a 800 de bunuri care i-au aparţinut cântăreţei Amy Winehouse, anume piese vestimentare, accesorii, cărţi, DVD-uri şi notiţe, care sunt foarte căutate de fanii neconsolaţi de pierderea ei.

Cea mai licitată piesă a fost rochia pe care Amy Winehouse a purtat-o în ultimul său concert, cel de la Belgrad din iunie 2011. În sine, rochia scurtă şi mulată, tipică celor purtate de Amy, nu era un "must have" al sezonului, însă creaţia în galben şi negru a lui Naomi Parry este emblematică prin însăşi imaginea pe care i-a conturat-o lui Amy, în ultima sa prestaţie. Căci, o lună mai târziu, pe 23 iulie, Amy Winehouse era găsită fără viaţă în casa ei din Londra, din cauza unei supradoze de alcool. Avea doar 27 de ani, iar acest final era previzibil pentru o consumatoare înrăită de de alcool şi stupefiante ca ea.

În tot cazul, cel care a intrat în posesia rochiei statement a pus la bătaie suma de 243.200 de dolari, de 16 ori mai mult decât valoarea estimată.

Alte obiecte care au fost supralicitate au fost o oşetă Moschino, în formă de inimă, pe care Winehouse a purtat-o la Brit Awards în 2007, când a câştigat premiul pentru cea mai bună cântăreaţă britanică (204.800 de dolari) şi alte rochii, care s-au vândut cu preţuri uprinse între 12.500 şi 150.000 de dolari.

Toate încasările obţinute la licitaţia „Life and Career of Amy Winehouse” sunt direcţionate către fundaţia pe care părinţii cântăreţei, Mitch şi Janis, au înfiinţat-o în beneficiul tinerilor afectaţi de dependenţe.

FOTO: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările