News

Ana Ularu, Gheorghe Visu, Andrei Huţuleac, printre marii câştigători ai galei teatrului românesc

Ana Ularu, Gheorghe Visu, Andrei Huţuleac, printre marii câştigători ai galei teatrului românesc

Ana Ularu, Gheorghe Visu, Andrei Huţuleac şi Iustinian Turcu au fost câţiva dintre marii câştigători ai galei Premiilor UNITER, desfăşurată, aseară, la Teatrul Mihai Eminescu din Timişoara.

Într-o atmosferă elegantă, specifică lumii teatrului, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară s-au adunat pentru a sărbători performanţa în teatrul românesc.

Ana Ularu

Deloc surprinzător, Ana Ularu, în vârstă de 31 de ani, a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul A din spectacolul O intervenţie, ţinut la Teatrul ACT Bucureşti.

Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Andrei Huţuleac (26), pentru rolul din Amadeus, în direcţia lui Victor Ioan Frunză. Montarea Amadeus de la Metropolis a fost declarată cel mai bun spectacol al anului 2016.
Andrei Huţuleac

Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Gheorghe Visu, pentru rolul Nozdrióv, moşierul din spectacolul Suflete moarte la Teatrul de Comedie Bucureşti.

Premiul UNITER pentru debut, anunţat de Dorina Chiriac, a fost acordat actorului Iustinian Turcu pentru rolul Georg din spectacolul Martiri, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană.

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Juriul final, care a desemnat câştigătorii Galei Premiilor UNITER, a fost format din Alexandru Darie – regizor, Dana Dogaru – actriţă, Luana Drăgoiescu – scenografă, Florica Ichim – critic de teatru şi Maria Sârbu – critic de teatru.

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările