News

Anastasia Soare, românca din Topul Forbes cu un business de 3 miliarde $

Anastasia Soare, românca din Topul Forbes cu un business de 3 miliarde $ camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

A avut un vis şi l-a transformat în cea mai prosperă afacere. Una care a adus-o, ca avere, pe picior de egalitate cu Ion Ţiriac.

Dacă fostul tenisman Ion Ţiriac este singurul român inclus în cea mai recentă ediţie a topului miliardarilor, publicat de revista americană Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, Anastasia Soare este singura româncă din clasamentull Forbes al celor mai bine cotate antreprenoare din showbiz, culmea, cu aceeaşi avere, ceea ce o clasează pe locul 21 în topul feminin Forbes.

Supranumită "Regina Sprâncenelor", Anastasia Soare a reuşit să construiască, de-a lungul ultimelor două decenii, un imperiu în industria cosmetică de peste Ocean şi să aibă cliente celebre, precum Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Naomi Campbell, Michelle Obama ori Oprah Winfrey. Mai mult decât atât, Anastasia Soare a reuşit să impună anumite trenduri în zona de beauty şi să-şi dezvolte o întreagă gamă proprie de machiaje şi cosmetice.

Acum, potrivit Ziarului Financiar, firma de investiţii TPG Capital negociază preluarea unei participaţii minoritare în Anastasia Beverly Hills, într-o tranzacţie care ar evalua brandul de machiaj la aproximativ 3 miliarde de dolari.

„Într-adevăr, am încheiat un parteneriat pentru un pachet minoritar cu fondul TPG, care îmi va permite extinderea în Asia şi Europa şi întărirea poziţiei online”, a declarat Anastasia Soare pentru ELLE România. Parteneriatul între Anastasia Beverly Hills, compania Anastasiei Soare, şi TPG, un fond privat de investiţii, fusese anunţat încă din luna iunie.

Brandul, care include mai multe linii de produse, este vândut pe site-ul ei, dar şi în cadrul retailerilor fizici precum Ultra Beauty.

Modifică Setările