Lifestyle

Anca Lungu şi reţeta ei uşoară de mucenici moldoveneşti, cu ulei de cocos. Vedeta a învăţat să prepare desertul în Bucovina, la bunicile ei

Anca Lungu şi reţeta ei uşoară de mucenici moldoveneşti, cu ulei de cocos. Vedeta a învăţat să prepare desertul în Bucovina, la bunicile ei

9 martie e ziua când gospodinele din toată România se întrec în măiestrie pentru a face cei mai buni mucenici. Pe Internet circulă numeroase reţete, iar social media se umple de fotografii… delicioase. Iată o reţetă simplă şi gustoasă, împărtăşită de Anca Lungu pe blogul său culinar.

În fiecare an, pe Internet circulă numeroase reţete de mucenici, deliciosul preparat fiind extrem de popular în rândul românilor. 

Anca Lungu este stabilită de aproape trei ani la nisa, dar nu uită niciodată să celebreze tradiţiile româneşti, iar ziua de 9 martie nu face excepţie.

Vedeta ne dezvăluie pe blogul său, prinţesapolonic.ro, o reţetă simplă şi delicioasă de mucenici, învăţată de la bunicile sale din Bucovina.

Ingrediente pentru opt mucenici mari

500 g făină

150 ml grăsime vegetală (nr. Anca Lungu menţionează că ea a preferat uleiul de cocos)

50 g zahăr

7 grame drojdie uscată

Jumătate de linguriţă de sare

300 ml apă călduţă

150 ml miere

150 g miez de nucă

Mod de preparare:

Adaugă drojdia uscată peste făina cernută, apoi sarea, zahărul şi uleiul vegetal. Toarnă treptat cei 300 ml de apă călduţă, pe măsură ce frămânţi aluatul. Lasă-l o oră să se dospească acoperit. Apoi împarte-l în opt părţi egale. Împarte din nou fiecare bucată în două şi rulează aluatul cu mâinile până obţii două fâşii subţiri. Împleteşte-le între ele, apoi uneşte capetele şi răsuceşte covrigul astfel încât să obţii semnul infinitului. 

Pune mucenicii într-o tavă aşternută cu hârtie de copt. Aşteaptă încă 30 de minute, apoi abandonează-i pentu alte 30 de minute în cuptor, la 180 de grade Celsius. Însiropează bine fiecare mucenic într-un amestec dulce de miere cu apă. Apoi tăvăleşte-i prin miez de nucă măcinată”, a dezvăluit Anca Lungu pe blogul său. 

Foto: prinţesapolonic.ro

 

 

Comentarii

Modifică Setările