Vedete

Andreea Berecleanu despre falsul medic estetician: "A fost tolerat şi lăsat să înveţe de la medici"

Andreea Berecleanu despre falsul medic estetician: "A fost tolerat şi lăsat să înveţe de la medici" camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Ca soţie de medic estetician şi patroană a unei clinici de înfrumuseţare, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 a vorbit despre implicaţiile celui mai mare scandal din lumea medicală ce ţine zilele acestea titlurile tuturor jurnalelor de ştiri.

Andreea Berecleanu este cunoscută pentru pasiunea ei vizavi de tot ce ţine de estetică, dar şi pentru activitatea pe care o are în acest domeniu, de la centrul medical de înfrumuseţare şi spa pe care şi l-a deschis şi până la prezenţa la numeroase conferinţe şi simpozioane la care este invitat soţul său, medicul estetician Constantin Stan. Cum de multe ori intră în contact cu medici plasticieni şi urmăreşte chiar intervenţii chirurgicale estetice, jurnalista este de părere că apariţia unui medic fals, precum Matteo Politi, al cărui caz este dezbătut de întreaga presă, a fost facilitată de alţi medici, cu bună ştiinţă.

"Eu sunt într-o postură foarte interesantă, pentru că am curiozitatea şi simţul instigativ al unui jurnalist şi stau foarte mult în clinici şi în sala de operaţii alături de soţul meu, stau de vorbă mult cu prietenii plasticieni români, străini. Sunt fascinată de această meserie şi ştiu foarte mult din tainele ei. Ştiu foarte multe, poate chiar mai multe decât orice jurnalist, firesc pentru că am această ocazie. Sunt multe lucruri pe care nu am cum să le spun, dar pe care le ştiu şi atunci este o luptă în mine între lucrurile pe care le văd şi toate aberaţiile care se spun. Ies tot felul de personaje, inclusiv plasticien români, care cu ocazia asta îşi fac o reclamă extraordinară pe spatele acestui impostor", a spus Andreea Berecleanu în studioul emisiunii "Răi, da' buni".

Întrebată de gazda Mihai Morar ce crede despre acest Matteo Politti, Andreea Berecleanu a spus că: "E un personaj de film! A operat în Italia, a avut foarte mulţi complici în Italia, în România. Acest om, până zilele trecute, ştiam că face doar augmentări şi injecţii. Mai era cum era. Eu habar n-aveam de el, nici eu, nici soţul meu. N-am auzit de aşa ceva şi este un doctoraş... mă rog, un fals doctoraş, insignifiant, dar periculos. Iar fiecare doctor îşi are şi îşi merită pacientele. Ceea ce este interesant este că am aflat zilele trecute că omul făcea şi rinoplastii, făcea şi liftinguri, operaţii grele. Asta înseamnă, pentru oamenii care trebuie să ştie acest lucru, că omul ăsta a stat lângă doctori care l-au tolerat. Nu este ca şi cum eu sau tu sau un inginer trece de la Politehnică la Jurnalism. În afară de faptul că este pasionat şi că a insistat, pentru că parcagiu, valet ce-a fost, era mai simplu să fure şi ar fi câştigat bani. Nu este vorba de bani aici, atenţie! La cât este de şmecher, putea să facă banii cum voia, mult mai simplu. El este pasionat de ceea ce face, un escroc într-adevăr, dar este pasionat de ceea ce face şi a fost tolerat şi lăsat să înveţe de la medici, este foarte clar!"

Iată cum crede Andreea Berecleanu că s-a ajuns la cazul lui Matteo Politi: "Dacă eu stau şi fac nişte fotografii sau ştiu cum se desfăşoară un act medical, asta nu înseamnă că pot să şi operez! Omul ăsta, totuşi, a încercat şi a şi operat. Şi au fost şi alţi medici care  au operat cu el sau care l-au primit în săli. N-ai cum! Toate lucrurile astea care vin la suprafaţă, că nu-şi făcea instrumentarul, că nu-şi făcea sterilizarea, astea sunt prostioare, să fim serioşi! Nu despre asta este vorba. Nu asta e cea mai gravă problemă! Cea mai gravă problemă este că el a fost învăţat de nişte medici care ştiau că el nu are studii superioare, care nu are studii absolut deloc în domeniu, adică el nici n-a fost măcar asistent medical, n-a avut deloc legătură cu această meserie. Faptul că a făcut atâtea operaţii, peste 300 şi în Italia, şi în România, şi cu chiu cu vai au apărut două cazuri forţate. Chirurgii esteticieni care au apărut în aceste zile eu cred că au apărut ca să-şi facă reclamă cu ocazie, pentru că este o vizibilitate fantastică a acestui caz. Pentru că iată că s-a dovedit că majoritatea avea o legătură cu acest individ!"

"Eu cred în continuare că privim cu superficialitate acest subiect şi că toate ponturile care ne sunt furnizate , aşa cu firimitura, prin diverşi, inclusiv plasticieni, autorităţi, presă, tabloide, sunt superficiale şi că, de fapt, pulpa subiectului n-a apărut încă."

Interesant este că, în timp ce în România cazul este pe toate posturile de televiziune, pe toate site-urile de ştiri şi în toate ziarele, Constantin Stan, soţul Andreei Berecleanu este lăudat la scenă deschisă în Franţa.

"Este printre puţinele dăţi, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989, când jurnaliştii francezi laudă România! Reportajul de pe TF1, în cadrul emisiunii "Sept a Huit", a început cu următoarea frază: “Starul chirurgiei estetice româneşti, dr. Constantin Stan, este pe culmile tehnologiei în domeniul său, care nu este niciodată fără riscuri”. Echipa jurnaliştilor francezi a stat 3 zile în Bucureşti şi a filmat de dimineaţa până seara în clinica Cronos Med alături de dr. Constantin Stan. Există profesionalism şi performanţă în România, există chirurgi care au devenit reper pentru ţara lor şi care sunt căutaţi de pacienţi de pe tot globul. Soţul meu a încheiat spunând că îşi doreşte să repună România pe harta internaţională a medicinei, acolo unde era pusa pe vremea celebrei Ana Aslan."

Modifică Setările