News

Andreea Esca, acasă la Charles Aznavour

Andreea Esca, acasă la Charles Aznavour

N-a mai aşteptat concertul lui de la Bucureşti şi a zburat până în Elveţia pentru a-l întâlni. Tête à tête. Andreea Esca a avut parte de o întâlnire memorabilă. Celebrul cântăreţ francez Charles Aznavour va susţine, în premieră, un concert în România pe 20 februarie 2016, la Romexpo.

În cinstea evenimentului, Andreea Esca a programat un interviu cu maestrul acasă la el, în Franţa. Aşa că, împreună cu cameramanul Dalida Dulgheriu, s-a urcat în avion şi a „aterizat” direct la uşa lui Aznavour.

„Sunt fericită! Nu m-am gândit că va veni o zi în care Charles Aznavour o să mă primească la el acasă, o să mă întrebe dacă vreau cafea sau vin, o să-mi povestească despre cum a dansat vals cu Edith Piaf, despre cât de frumoasă era Marlene Dietrich şi cât de apropiată este mâncarea armenească de cea românească. Ei bine, această zi a venit!“, a notat Andreea Esca pe pagina ei de socializare, alături de câteva instantanee memorabile.

Andreea Esca Charles Aznavour
Acasă la Charles Aznavour.

Cunoscut drept „Frank Sinatra al Franţei”, Charles Aznavour este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni francofoni. În anul 1988, acesta a fost numit de CNN şi publicul Time Online „entertainer-ul secolului din toată lumea”.

Născut în 1924 în Paris, dintr-o familie de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, a întrat în lumea muzicii încă de la vârsta de 9 ani.

În 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a şi însoţit-o în turneele pe care aceasta le-a susţinut în Franţa şi SUA. În 1974, Aznavour a cunoscut un succes impresionant în Marea Britanie, unde piesele „She” şi „Dance in the old fashioned way” au cucerit rapid topurile.

De-a lungul timpului a mai colaborat, printre alţii, cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Jose Carreras, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias.

Biletele pentru spectacolul intitulat „One Night Only”, din 20 februarie, de la Romexpo, au preţuri cuprinse între 260 şi 575 de lei şi au fost puse în vânzare online, pe site-urile www.bilete.ro , www.eventim.ro , www.iabilet.ro , www.myticket.ro şi pe www.7fix.ro .


Foto: pagina personală

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările