News

Andreea Esca, decorată de statul francez. Uite ce alte vedete i-au fost alături FOTO&VIDEO

Andreea Esca, decorată de statul francez. Uite ce alte vedete i-au fost alături FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Vedeta Pro TV e pe lista de onoare a cetăţenilor medaliaţi de statul francez. Iată detaliile.

Andreea Esca are deja cetăţenia franceză, prin căsătoria cu afaceristul Alexandre Eram. Dar, de ieri, este şi pe lista de cetăţeni onorabili care au fost medaliaţi de către statul francez. Este vorba despre decoraţia Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului („Chevalier de l'Ordre National du Mérite”), înmânată de însăşi Excelenţa Sa Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, pentru modul cum a promovat spiritul francez: "cu umor şi eleganţă".

“Sunteţi un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi de asemenea faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apară vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului”, a spus ambasadoarea Franţei.

View this post on Instagram

Félicitations Andreea! ?? @andreeaesca #ChevalierdelOrdreNationalduMérite

A post shared by Monica Tand (@monica_tand) on

"Felicitări Andreei Esca, decorată astăzi Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului de către Ambasadoarea Franţei în România, doamna Michèle Ramis. Femeie excepţională, francofonă şi francofilă, doamna Esca a ştiut întotdeauna să promoveze spiritul francez cu umor şi eleganţă", se arată şi într-un mesaj postat pe contul de socializare al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Jurnalista a primit cu surpriză invitaţia Ambasadei Franţei la Bucureşti de-a participa la ceremonia de decorare.

View this post on Instagram

Chevalier de l’Ordre National du Mérite!!! So proud of you! ❤ @rostrava @alexiaeram

A post shared by titi radoaie (@titiradoaie) on

„Sunt premiantă, da, şi sunt foarte fericită că este o medalie care nu ţi se dă la final de carieră. Este o medalie de merit, pe care o primeşti în timpul activităţii şi care-ţi permite să faci lucruri frumoase în continuare“, a declarat mândră Andreea Esca. „Mă simt extrem de onorată să primesc o asemenea distincţie din partea Franţei, mai ales că nu este ţara în care trăiesc. Atunci când cineva îţi recunoaşte meritele profesionale şi personale nu poţi decât să fii mândru. Sper să fiu în continuare la înălţimea aşteptărilor şi să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a reprezenta cu mândrie România peste hotare“, a mai spus Esca.

Andreea este bine cunoscută şi de telespectatorii francezi, după ce o echipă France 2 a difuzat un interviu cu ea şi a comparat-o cu una dintre cele mai apreciate prezentatoare de ştiri din Franţa.  În cei 25 de ani de carieră, Andreea Esca a realizat interviuri cu mari personalităţi ale lumii, printre care Prinţul Charles, Charles Aznavour, Michel Platini, Madeleine Albright şi Boris Becker. „Sunt fericită. Am ales această meserie din întâmplare, cu totul din întâmplare. Cineva, nu ştiu de unde sau cum, m-a pus pe acest drum care era făcut pentru mine. Sunt foarte mulţumită“, a spus realizatoarea TV.

Foto: Ambasada Franţei, Instagram

Modifică Setările