Vedete

Andreea Esca, Tibi Uşeriu, Toma Coconea şi Nicolae al României, la inaugurarea Via Transilvanica FOTO&VIDEO

Andreea Esca, Tibi Uşeriu, Toma Coconea şi Nicolae al României, la inaugurarea Via Transilvanica FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 24 poze

După o muncă susţinută, celebrul traseu a fost inaugurat ieri în Portul Drobeta Turnu-Severin, în prezenţa ambasadorilor proiectului.

Sâmbătă, în Parcul Arheologic al Muzeului Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta-Turnu Severin, a fost inaugurat tronsonul de 98 de kilometri din drumul Via Transilvanica ce traversează judeţul Mehedinţi, dintr-un total de 1.000 km, ce străbate România de la Putna la Drobeta-Turnu Severin. Totodată, a fost montată borna kilometrică ce marchează sfârşitul Via Transilvanica, chiar lângă piciorul Podului lui Traian, construit de Apolodor din Damasc. Borna a fost realizată sub forma unei coroane simbolice, pentru a marca locul unde a intrat Regele Carol I pe pământ românesc pentru prima oară.

De altfel, la evenimentul de sâmbătă a participat şi nepotul fostului suveran, Nicolae al României, care este ambasador al proiectului şi care a participat activ la marcarea traseului Via Transilvanica în mai multe judeţe ale ţării.

“Fiecare dintre noi are ceva de redescoperit din acest traseu, fie origini îndepărtate, uitate în paginile istoriei, fie lucrurile simple pe care am uitat să le apreciem. Uneori este nevoie să luăm ţara la pas pentru a le regăsi”, a spus Nicolae al României în cadrul conferinţei.

Alături de acesta s-a aflat şi soţia sa, Alina-Maria Binder, dar şi Tibi Uşeriu, Toma Coconea şi Andreea Esca – de asemenea, ambasadori ai proiectului.

“Cred ca drumul este important, şi nu capătul”, a spus Tibi Uşeriu, ambasador Via Transilvanica.

“Fiecare cărămidă înseamnă foarte mult, acest proiect se va uni la un moment dat”, crede şi Toma Coconea.

Şi Andreea Esca e de părere că acest traseu e important pentru România. “Eu cred că se mai poate. Am văzut cu ajutorul acestui drum faptul că se poate...am văzut la Tăşuleasa oameni din 10 judeţe, de toate culorile polticie, care au fost de acord să colaboreze într-o iniţiativă privată...În final este vorba despre oameni, despre calitatea oamenilor... M-am alăturat iniţiativei lui Alin pentru că am ştiut că acesta este un proiect care se va duce la bun sfârşit. Cred că sunt mulţi cei care ar putea să renunţe la 1.000 de euro din vacanţa urmatoare, să cumpere un kilometru din Via Transilvanica şi să lase ceva în urma lor pentru ţara asta şi nu spun vorbe mari”, a afirmat Andreea Esca.

Via Transilvanica este proiectul Asociaţiei Tăşuleasa Social şi urmăreşte marcarea şi amenajarea unui traseu turistic şi de pelerinaj care să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale României. (vezi mai multe în galeria foto)

Modifică Setările