Vedete

Andreea Perju are propriul restaurant cu specific italian. "Am deschis localul din pasiune pentru mâncarea bună" FOTO

Andreea Perju are propriul restaurant cu specific italian. "Am deschis localul din pasiune pentru mâncarea bună" FOTO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Pasionată de tot ce înseamnă Italia, frumoasa actriţă a adus aromele mediteraneene la Bucureşti, în cele mai autentice combinaţii gastronomice.

Andreea Perju şi soţul său inaugurau în urmă cu patru ani un local cu specific italienesc, cu preparate de te lingi pe degete. "Am deschis restaurantul Arezzo din pasiune pentru mâncarea bună şi sunt mândră că, după 4 ani, oamenii apreciază genul ăsta de concept şi înţeleg, de fapt, ce înseamnă o bucătărie autentic italienească. Este un business de familie, ne-am implicat cu toţii", ne spune chiar proprietara.

De unde pasiunea pentru mâncarea italiană? "Am ieşit din ţară pentru prima oară în viaţa mea când aveam 20 de ani. De-atunci a început evoluţia mea, cumva, pe artă culinară, cu descoperit locuri unde se mănâncă foarte bine, cu plecat în vacanţe... Am fost de atât de multe ori în Italia, de când am descoperit-o! Eu şi soţul meu mergem de minimum două ori pe an acolo să mai descoperim ceva nou pentru Arezzo. În general, nu merg în locuri turistice, încerc să caut locuri unde merg localnicii, încerc să mă împrietenesc cu ei şi e foarte bine, pentru că am reuşit să găsesc nişte locuri autentic italieneşti şi cu mâncare foarte bună."

"Am o echipă foarte mişto, e formată din 10 oameni, ne-a luat 4 ani să reuşim să fim atât de închegaţi şi, în momentul de faţă, cred că ei înţeleg ce-mi doresc eu de la locul acesta." Chiar şi fetele ei dau o mână de ajutor. "Se duc, debarasează de la mese, îi întreabă pe clienţi dacă vor ceva de băut. Sunt extrem de implicate şi eu le încurajez să facă asta, pentru că trebuie să înţeleagă că banii se câştigă muncind. Mara, de exemplu, a fost foarte impresionată că un client i-a lăsat tips 50 de lei!"

Din meniul cu bunătăţi italieneşti, am rugat-o pe Andreea Perju să ne facă un top 3 al preferinţelor personale. "Îmi place foarte tare tagliata tricolore, o reţetă autentic italienească cu un muşchi de vită făcut pe grătar, feliat şi tras la grătar cu rucola, roşii cherry şi parmezan ras; apoi, paccheri alla boscaiola şi linguine cu fructe de mare."

Iată ce ne-a mai spus Andreea Perju, când am prins-o la lansarea cuptorului Dialog în showroom-ul Miele din Bucureşti:

Modifică Setările