News

Andreea Răducan şi-a luat doctoratul în sport

Andreea Răducan şi-a luat doctoratul în sport

La sfârşitul lunii septembrie, fosta gimnastă a experimentat noi emoţii, nu pe covorul de concurs, ci în faţa unei comisii de profesori, care i-au evaluat lucrarea de doctorat.

Andreea Răducan şi-a luat doctoratul în sport, după ce a primit „magna cum laudae“ la lucrarea prezentată la Universitatea Naţională pentru Educaţie Fizică şi Sport, intitulată „Reactivitatea emoţională a sportivilor de performanţă la relatările mass-media“.

Ca studiu de caz, Andreea Răducan a folosit exemplul unui sportiv de performanţă, gimnastul Marian Drăgulescu, care a fost afectat de relatările mass media înainte de JO 2008.

„Dacă vă aduceţi aminte de cazul Marian Drăgulescu, cu o problemă personală apărută în presă, alimentată de multe ori şi de jurnalişti, nu a făcut altceva decât să-l dezechilibreze. Dacă la JO din 2004 a câştigat 2 medalii, la sărituri şi la sol, aceleaşi aparate la JO 2008 i-au adus poziţionări pe locul 7. Ceea ce înseamnă că, în perioada dinaintea Olimpiadei, a fost afectat. În loc să te concentrezi şi să fii dedicat la ceea ce ai de făcut în sala de antrenament, gândurile îţi zboară la tot felul de lucruri şi îţi pierzi energia, gândindu-te cum ai putea să blochezi tot felul de zvonuri, de mesaje, uneori răutăţi. Un sportiv de performanţă are nevoie de linişte pentru a se pregăti, are nevoie de susţinere şi atunci când nu este campion. Aşa că trebuie cu toţii să facem echipă şi să ne susţinem unii pe alţii“', a adăugat Andreea Răducan.

La prezentarea lucrării sale au asistat şi fostele sale colege Monica Roşu şi Silvia Stroescu, dar şi sportive precum Viorica Susanu, Georgeta Damian şi Laura Badea.

Foto: pagina personală

Modifică Setările