News

Andreea Raicu, îngrijorată din cauza coronavirusului. Nu se teme pentru ea, ci pentru mama sa

Andreea Raicu, îngrijorată din cauza coronavirusului. Nu se teme pentru ea, ci pentru mama sa

30 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România. Şi Andreea Raicu îşi face griji pentru sănătatea ei, dar mai ales pentru a mamei sale, care este mai în vârstă!

Toate informaţiile legate de noul virus au ajuns şi la urechile Andreei Raicu. Vedeta are o prietenă în Italia care o ţine la curent cu veştile de acolo. Situaţia nu este una favorabilă, iar vedeta îşi afce griji.

“Nu pot să mă fac că nu există un subiect care mi-a acaparat gândurile în ultimele zile. Poate şi pentru faptul că am vorbit mult cu prietena mea care locuieşte în Italia, în Toscana. În urmă cu trei săptămâni , când am vizitat-o, era linişte acolo, nimeni nu prea vorbea despre acest subiect. Deşi erau 2 cazuri izolate în Roma de circa 3 săptămâni, nimeni nu privea situaţia cu prea multă îngrijorare. În Lombardia încă nu fusese depistat niciun caz. De atunci până azi, în Italia sunt 9172 de cazuri şi peste 463 de decese. Până azi, Lombardia a fost izolată împreună cu alte 14 provincii, peste 16 000 000 oameni au revenit în zona roşie, ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să părăsească acesteă zonă. Acum, guvernul italian decide să extindă decizia asupra întregii peninsule!! De ce? Pentru a nu răspândi virusul care se împrăştie cu o viteza amenţătoare”

Vedeta mai notează în postarea ei de pe Facebook faptul că a aflat că mulţi români din Italia şi-au făcut bagajele şi au plecat unde au văzut cu ochii, s-au întors chiar şi în România. Îi condamnă pe mulţi dintre ei. Iată de ce!

"O serie de români, cum au aflat de acesta situaţie, şi-au strâns bagajele, s-au suit în trenuri, maşini sau în ce au găsit şi au fugit unde au văzut cu ochii, mulţi dintre ei spre România. Aici foarte puţini oameni sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă. Tuşesc fără să îşi acopere gura sau o fac cu mâna cu care, ulterior, ating diverse obiecte sau faţa şi zonele de acces către căile respiratorii. Multor români veniţi din stainatate li s-a spus să stea acasă. Nici nu s-au gândit, pe motiv că ei nu au nimic”

Andreea Raicu se teme şi pentru sănătatea ei şi a mamei sale. “Eu nu mă panichez usor, dar de data asta cred că lucrurile sunt grave şi cred că este abia începutul. Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnavi, ci că aş putea deveni purtător şi aş putea să îl transmit mamei mele sau altor oameni mai în vârstă care cred că poate nu ar rezista şi stiu că dacă s-ar întampla ceva, nu aş putea să trăiesc cu această piatră pe suflet”

Vedeta a ţinut neapărat ca la sfârşitul postării să le dea tuturor o serie de sfaturi pentru sănătatea lor şi a celor din jur.

“Apelez la simtul civic al fiecăruia dintre voi şi vă rog:

⁃ Acoperiţi-vă gura când tuşiti cu şervetele, nu cu mâna, sau cu cotul pentru a nu intra în contact cu mâna;

⁃ Nu vă mai năpustiţi peste oameni să îi pupaţi sau să îi luaţi în braţe sau să daţi mâna cu ei;

⁃ Dacă aţi fost plecaţi cu avionul, spuneţi-le celor din jur, lasaţi-i să aleagă dacă vor să se întâlnească cu voi sau nu, asta fără să însemne ca au ceva personal cu voi, şi mai ales aplicaţi autocarantina, ţine de conştiinţa fiecăruia dintre noi;

⁃ Dacă vi s-a spus să staţi în carantină, respectaţi accest lucru, nu vi se cere fără un motiv foarte bine întemeiat;

⁃ Spălati-vă pe mâini sau folsoiţi gel dezinfectant, cât mai des;

⁃ Nu vă mai atingeţi faţa cu mâinile nespălate.” 

Modifică Setările