Beauty

Andreea Raicu îţi propune un detox cu supă cremă

Andreea Raicu îţi propune un detox cu supă cremă

Pentru cele care vor să slăbească prin metoda detoxifierii, dar nu au timp să-şi prepare smoothie-urile ori nu le tolerează prea bine, există o metodă la fel de eficientă la… cald.

La fel de hrănitoare precum smoothie-urile preparate din legume, verdeţuri şi fructe şi la fel de eficiente, chiar şi calde, sunt supele cremă.

„Fenomenul de «Souping” ia avant in lume si ar putea sa inlocuiasca «Juicing-ul» cu care esti deja familiarizată“, scrie Andreea Raicu pe blogul său, interesată, la rândul ei, de păstrarea siluetei, dar şi a sănătăţii organismului.

„Nu credem că detoxifierele cu sucuri sunt un stil de viaţă realist şi constant în locul mâncărurilor“, spun susţinătorii acestui nou concept. „Dacă dai la o parte fibrele, fructele sunt reduse la zaharuri simple care îţi pot obosi ficatul şi dezechilibra rinichii. Şi fără beneficiile macronutrientilor precum proteine şi grăsimi bune, multe dintre vitaminele şi mineralele din unele sucuri sunt pur şi simplu de neutilizat”.

supa-crema-metoda-de-detox

Andreea Raicu e convinsă de eficacitatea supei-creme, unde mai pui şi că un astfel de aliment cald ajută la digestie: „Organismul are nevoie de mâncare într-o varietate de forme, raw sau nu, pentru a se simţi cât mai bine. Consomme-ul de legume încălzit şi gustat dimineaţa poate curăţa stomacul, ţine răcelile departe şi poate revitaliza întregul corp. Supele gătite permit organismului să absoarbă mai mulţi nutrienţi din plante decât sucurile, inclusiv fibre“.

La rândul lor, „fibrele sunt foarte importante pentru că hrănesc bacteriile bune din stomac, responsabile pentru forţa sistemului tău imunitar. De asemenea, fribrele joacă un rol-cheie în eliminearea toxinelor din organism şi curăţarea pereţilor tractului intestinal. De asemenea, îţi menţin glicemia la un nivel benefic, ceea ce înseamnă că îţi va fi mai puţin foame în timpul zilei şi vei consuma mai puţine calorii“, crede Andreea Raicu.

Şi, cum toamna bate la uşă, lichidele calde vor ajuta, mai curând, organismul să reziste în perioada rece a anului.

Foto: blogul personal

Modifică Setările