News

Andreea Raicu: "Un copil e o minune, dar nu oricine e pregătit să-l aibă"

Andreea Raicu: "Un copil e o minune, dar nu oricine e pregătit să-l aibă"

Nici nu ştia ce iureş va provoca un articol despre momentul în care o femeie este pregătită să facă un copil. Iar acum e nevoită să dea explicaţi...

Totul a pornit de la un articol postat pe blogul său şi intitulat "E bine sau nu să faci un copil?". Cum orice întrebare de acest fel generează două tabere, Andreea Raicu a primit şi aprecieri, dar şi critici (unele chiar foarte dure) pentru îndrăzneala de a fi pus o asemenea întrebare. Tocmai ea, pe care orice reporter o întreabă în orice interviu când va avea copii.

Cumva, însă, Andreea Raicu a reuşit să stârnească furia familiştilor, cu toate că ea însăşi şi-a declarat dragostea pentru ideea de copil şi de familie. "Dintotdeauna mi-am dorit un copil. Iubesc copiii şi ador să petrec timp cu ei. La un moment dat, pentru că îmi doream atât de mult să devin mama, am zis că nici măcar nu contează atât de mult conjunctura în care aş vrea să-l fac. Chiar mă gândeam că, dacă nu găsesc partenerul pe care să-l consider potrivit să fie tată, pot să-l fac ca mamă singură".

Iată, însă, ce i-a înfuriat pe internauţi: "După călătoria în India, însă, lucrurile s-au schimbat. Am realizat că pe un copil nu îl faci din disperare sau pentru că pur şi simplu îţi plac copiii. Nu îl aduci pe lume pentru că toate prietenele tale au devenit mame şi tu eşti singura care nu şi nici pentru că ai ajuns la vârstă la care “e normal” să ai un copil. Sau, mai rău, pentru că vrei să “readuci dragostea” în relaţia ta disfuncţională. Am înţeles că un copil vine pe lume pentru cu totul şi cu totul alte motive. Nu ca să îţi umple golurile, nici ca să te facă să fii “în rândul lumii” şi nici ca să ai o ocupaţie. Mulţi spun că e o dovadă de egoism să nu faci un copil. Eu cred, de fapt, că e un semn de egoism tocmai să faci un copil cu orice preţ."

Şi, pentru că spiritele s-au agitat într-atât de mult de la un simplu articol, Andreea Raicu s-a văzut nevoită să revină cu noi explicaţii pe blogul său: "Cred cu tărie că fiecare are dreptul să-şi exprime opinia atâta vreme cât este argumentată şi nu este agresivă la adresa celor din jur. Şi, tocmai pentru faptul că suntem personalităţi diferite, e perfect normal să avem viziuni diferite pe care cred că e extrem de important să le respectăm. Vreau să le mulţumesc celor care au înţeles mesajul meu şi mai ales pentru cuvintele lor. În acelaşi timp, mă întreb oare de ce destul de mulţi oameni au simţit nevoia să riposteze atât de violent atunci când am spus că eu cred că este extrem de important să îţi pui nişte întrebări înainte să faci un copil."

"Din punctul meu de vedere, un copil este o responsabilitate incredibil de mare şi e important să te întrebi dacă ţi-o poţi asuma sau nu. Un copil nu este ceva cu care te joci sau îl scoţi în lume sau, mai mult, în poze pe Instagram când ai chef. (...) Sunt de părere că nu toată lumea care are copii e făcută sau pregătită pentru acest rol. Altfel nu ar fi atât de mulţi copii abadonaţi sau abuzaţi atât fizic, cât şi emoţional".

Andreea le-a răspuns şi celor care i-au spus că face asemenea afirmaţii tocmai pentru că n-are copii. "Da, e adevărat, nu ştiu cum e să fii mamă, dar ştiu că, atunci când şi dacă Dumnezeu va considera, îmi va fi oferită şansa să aflu acest lucru. Până atunci, însă, aleg să mă bucur de viaţa mea şi de lucrurile frumoase pe care mi le-a dăruit până acum."

Modifică Setările