Evenimente

Andreea Raicu, vacanţă în Maldive: ''M-am simţit vulnerabilă”

Andreea Raicu, vacanţă în Maldive: ''M-am simţit vulnerabilă”

În plină pandemie, Andreea Raicu şi-a încărcat bateriile în Maldive. Brunetă recunoaşte că a evitat să plece din ţară în ultima perioadă, pentru că se temea să nu se îmbolnăvească.

“Unul dintre lucrurile pe care pandemia ni le-a restricţionat au fost călătoriile. Am simţit în mod constant nevoia de a pleca, dar am decis să nu o fac până când nu am simţit că o pot face în siguranţă. Mi s-a părut riscant, pentru că restricţiile din diversele ţări în care aş fi plecat se schimbă peste noapte, zborurile se anulează şi gândul că aş putea ajunge prin vreun spital în cine ştie ce colţ al lumii nu mă încânta deloc.

Nu îmi făcusem niciun plan de vacanţă pentru începutul lui 2021.

Nimic nu mi se părea potrivit, până când o idee de ultim moment mi-a schimbat programul: câteva zile într-un loc cu soare, fără prea multă lume şi cu linişte, foarte multă linişte, pentru că de asta aveam nevoie cel mai mult după acest an atât de plin”, povesteşte fosta prezentatoare pe blog.

Andreea Raicu are convingerea că până şi călătoria cu avionul implică numeroase riscuri. “Recunosc că gândul că voi călători cu avionul m-a făcut să nu plec foarte relaxată, drept pentru care în geantă mea găseai măşti, dezinfectat sub diverse forme, mănuşi, ochelari, sevetele umede şi câte şi mai câte.

Un lucru pe care nu l-am înţeles nici înainte de a pleca şi nici acum e legat de felul în care se mănâncă în avion, unde evident este obligatorie purtarea măştii.  Când vine mâncarea ai voie să renunţi la ea pe durata mesei. Ce se întâmplă dacă cel de lângă ţine este infectat şi  în acest timp tuşeşte spre tine?  Nu a reuşit nimeni să îmi răspundă la această întrebare.

Norocul meu a fost că nu a trebuit să stau lângă nimeni străîn şi călătoria cu avionul a fost fără probleme.

Acolo, pe insula, în afară de personalul hotelului, nu trebuia să porţi masca. Vis! 

Însă, paradoxal, nu a fost cum mă aşteptăm. Nu a fost acea libertate la care visam, cel puţin nu la început. După ce atâta timp am purtat masca pentru a ne proteja, să o dai jos în încăperi cu alţi oameni nu părea ceva foarte uşor.

Recunosc că nu m-am simţit confortabil să merg la sala – care nu era foarte mare – fără masă şi cineva să fie la 2 metri de mine. M-am simţit vulnerabilă”.

 

Comentarii

Modifică Setările