News

Andreea Raicu vorbeşte deschis despre propriile depresii

Văzând-o mai mereu zâmbitoare şi bine dispusă, n-ai spune că în sufletul ei se dau bătălii crâncene. Dar da, chiar şi în spatele celui mai frumos surâs se află drame despre care nu ştim şi nici nu bănuim c-ar exista.

Andreea Raicu este o prezenţă optimistă, dar chiar şi o fire ca ea a experimentat momente grele de depresie.

Despre stările respective a vorbit deschis vedeta într-un material pe care l-a postat pe blogul ei personal.

„Nu foarte multe persoane au curaj să vorbească despre depresie şi o ascund sperând că va trece... Nu, nu trece de la sine, e o boala ca oricare altele şi are nevoie de tratament!“, le-a mărturisit Andreea Raicu prietenilor săi virtuali.

„Vă spun din proprie experienţă: am trecut prin foarte multe momente grele, momente care acum mă ajută să îi înţeleg pe cei care suferă de depresie. Am fost acolo şi ştiu cât de greu e. Mai ales că ea survine unui apogeu: de cele mai multe ori, exact după ce am reuşit să ajungem în vârful muntelui, unde cei din jurul nostru ne spun că vom găsi un cufăr cu minuni, o lampă din care vom scoate soluţiile tuturor problemelor, picăm abrupt în prăpastia depresiei“, dezvoltă ea.

„Pentru că am luptat să ajungem la nişte împliniri pe care nu ni le doream cu adevărat, dar le-am adoptat pe nemestecate, împrumutându-le cu titlul de valoarea absolută de la cei din jur. Pentru că am intrat într-o competiţie – cine e cel mai frumos, cel mai bogat, cel mai deştept, cine are cele mai frumoase selfie-uri, cine are cele mai multe like-uri, cine mănâncă mai puţin, cine are gambe mai subţiri, cine are zece copii, cine a îmbrăcat mai multe rochii de mireasă, cine a... în fine, totul, totul e o competiţie“, explică Andreea pe blogul său.

„Nu vă fie teamă să apelaţi la un specialist când aveţi momente mai dificile în viaţă. Nu vă fie teamă să plângeţi, să vă eliberaţi de stres, să le vorbiţi oamenilor din jurul vostru despre greutăţile pe care le înfruntaţi şi gândurile care vă macină. Trăiţi fiecare stare, permiteţi-vă să aveţi o zi proastă, să fiţi trişti, să renunţaţi la competiţia în care v-au împins pretenţiile celorlalţi. Nu trebuie să fim nici cei care fug pe trotuar – plimbaţi-vă, uitaţi-vă la cer, mergeţi, trageţi aer în piept, pe drum ca prin viaţă – nici ca melcii – ridicaţi ochii, daţi jos din spate casa tristeţilor, nu vă târăţi, nu vă ascundeţi de soare, pe drum ca prin viaţă. Cu cât o să acceptaţi toate emoţiile pe care le simţiţi, cu cât o să disimulaţi mai puţin şi o sa trăiţi mai mult, cu cât o să cereţi ajutorul atunci când aveţi nevoie de el, cu atăt viaţă o să fie mai frumoasă. Problemele sunt inepuizabile. Sănătatea noastră nu! Aveţi grijă de voi şi totul se va rezolva“ sunt sfaturile pe care Andreea Raicu le dă celor care trec prin astfel de momente dificile.

Foto: pagina personală

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările