News

Andrei Gheorghe a murit

Andrei Gheorghe a murit

Cunoscutul prezentator de radio s-a stins din viaţă în seara de 19 martie.

Andrei Gheorghe a murit, luni seară, la vârsta de 56 de ani. El a fost găsit mort în baie de către persoana care avea grijă de locuinţa din Voluntari în care locuia. Bărbatul a sunat la 112, iar medicii nu au putut decât să constate decesul, care ar fi survenit cu 12 ore înainte. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 22:25.

După necropsia care a durat aproximativ 3 ore, medicii legişti au spus că, cel mai probabil, Andrei Gheorghe a murit din cauza unui infarct făcut pe fondul unor probleme cardiace mai vechi. Legiştii au depistat urme ale unor infarcte mai vechi, care i-ar fi şubrezit starea de sănătate.

Ultima sa postare pe Facebook a fost scrisă pe 19 februarie:

“Totul trece. În cazul de faţă a trecut şi ultima interdicţie şi după 30 de zile vă spun iarăşi, Salutare! M’am întors şi sunt acelaşi, cu aceleaşi ocupaţii.) voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiţi, homofobi, legionari, negaţionişti şi alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag.”

Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului şi televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt şi lung metraj.

Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), Universitatea din Bucureşti. Între 1991 şi 1993 a fost reporter special la Radio Constanţa şi a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993- 1996; "Videomania", "Vineri 13"), Pro FM Bucureşti (1996-2002; "Midnight Killer" "13-14") şi "Lanţul Slăbiciunilor" la Pro TV.

În 2002 şi 2003 realizează la Antena 1 emisiunea "Gheorghe" şi reia emisiunea "13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21, şi apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

Totodată, el a fost consilier media şi realizator de emisuni şi a scris pentru „Academia Caţavencu”. Între lunile ianuarie şi februarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanţe.

Jurnalistul a jucat rolul unui ofiţer francez în filmul „Amen” – regizat de Costa Gavras. În filmul „Tinereţe fără tinereţe” – regizat de Francis Ford Coppola şi aflat în faţa de preproducţie – a avut rolul unui şofer de taxi. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit „Dubla Personalitate”, la care a fost şi scenarist.

Era tatăl Anastasiei – 23 de ani, fiica din prima căsătorie, şi tatăl vitreg al Mariei – 19, Katarinei – 17 şi al lui Maximilian – 16, ai celei de-a doua soţii.

Modifică Setările