News

Andrei Pavel a început o viaţă nouă în Arizona

Andrei Pavel a început o viaţă nouă în Arizona

După 19 ani de locuit în Germania, „Cneazul“ Andrei Pavel şi-a luat familia şi s-a stabilit în ţara tuturor posibilităţilor, America. Au găsit o casă pe gustul lor în Phoenix şi se pregătesc să trăiască visul american.

De ce Arizona?

Când ne gândim la Arziona, ne gândim la filmele cu cowboy şi cu indieni. Dar decizia lui Pavel de a se muta aici este puţin surprinzătoare, având în vedere că starurile din tenis preferă mai mult soarele Floridei sau pe cel din Los Angeles. „Am ales Phoenixul - de fapt oraşul se numeşte Gilbert, o suburbie a Phoenixului - deoarece Nick, prietenul meu, s-a mutat aici acum cinci ani, din Florida. Iar când l-am vizitat în urmă cu un an, am fost impresionaţi de loc. În plus, oraşul are o medie de vârstă de 31 de ani, sunt foarte multe familii tinere aici, iar şcolile sunt foarte bune.“ Andrei şi familia lui au vrut o casă tipic americană: spaţioasă, însorită, cu grădină şi curte imensă în care chiar şi pisica familiei, Lucie, să se simtă în largul ei.

„Am găsit locuinţa într-un cartier liniştit, de 30 de case, cu circuit închis. Am cumpărat-o şi-am transformat-o apoi după gustul nostru. A durat un an şi jumătate până am renovat-o cu ajutorul unui designer din State. Mobila, parchetul şi decoraţiunile le-am cumpărat din Arizona, iar de aranjamentele din casă ne-am ocupat amândoi, atât eu, cât şi soţia mea“, spune Andrei. „Căsuţa“ lui are nu mai puţin de 500 de metri pătraţi, cei patru membri ai familiei având la dispoziţie un număr de... 14 camere. E drept că pentru a ajunge la acest număr record, cei 10 muncitori angajaţi de Andrei au fost nevoiţi să dărâme nişte pereţi şi să transforme un garaj sau alte spaţii de depozitare în camere de locuit. „Casa noastră are un nivel şi este construită în formă de potcoavă. Din afară, nu pare însă prea mare. Pe lângă curtea exterioară, cu piscină, gazon, flori şi pomi, avem şi o grădină interioară, mai micuţă. Gazonul l-am pus noi. Am vrut să avem mult spaţiu verde, aşa cum eram obişnuiţi în Germania. Aici, în Arizona, este zonă de deşert, totul este uscat.“

Vara, revin în România

La prima vedere, puştii lui Pavel sunt leiţi mama lor, Simone, o nemţoaică cu opt ani mai în vârstă decât tenismanul. Blonzi şi cu ochii albaştri, Caroline (10 ani) şi Marius (7 ani) se simt de minune în ţara Unchiului Sam. „Copiii s-au acomodat foarte repede aici, mai ales cu şcoala şi cu limba engleză. Pentru ei a fost destul de uşor. Le e dor însă de casa din Germania şi, mai ales, de prietenii pe care îi mai au acolo“, spune Andrei. Cât despre limba natală a tatălui lor, româna, Caroline şi Marius, deşi nu o vorbesc frecvent, încearcă să n-o uite şi profită de vacanţele la bunicii din România pentru a o exersa.

Fostul mare tenisman este foarte încântat de vremea din Phoenix. „Vremea este incredibilă! Vara, în schimb, este teribil de cald. Temperaturile ajung chiar şi până la 48 de grade. De aceea, noi plănuim să petrecem verile în România sau în Germania. Aici, aerul este foarte uscat, iar soarele foarte puternic, dar este perfect pentru tenis“, povesteşte Pavel despre căldura teribilă cu care a făcut cunoştinţă de când s-a mutat în Arizona. Până acum, familia Pavel a fost vizitată doar de socrii lui Andrei. Părinţii lui urmează să vină şi ei în Arizona, măcar de două ori pe an, din momentul în care vor primi viza. „Iarna, vor veni ei la noi, iar vara, vom merge noi la ei“, rezumă simplu sportivul nostru planul lui de bătaie.

După tenis, tot tenis

Pavel s-a retras, dar credeţi că a agăţat şi racheta-n cui? Nici vorbă. Tenisul este marea lui iubire, aşa că, dacă el nu mai concurează, îi învaţă pe alţii s-o facă. Sportivul nostru le arată copiilor americani ce înseamnă un rever made in Romania la academia lui de tenis, Pavel&Blackwood. „Deocamdată, avem zece juniori care se antrenează cu noi pentru Naţionale, dar anul acesta sper să vină şi copii din România. Eu şi Nick suntem la început acum, dar avem un program de pregătire foarte bun. Sunt sigur că o să ajutăm un număr foarte mare de jucători să progreseze în tenis!“

Foto: Bruce Racine

Comentarii

Modifică Setările