Interviu

Andrei Pavel & Adriana Vârbanciu: „Ne-am îndrăgostit foarte repede şi intens“

Andrei Pavel & Adriana Vârbanciu: „Ne-am îndrăgostit foarte repede şi intens“

Împărtăşesc un trecut aproape la indigo. Viitorul şi-l construiesc, însă, împreună.

Nu e frumos să începem Anul Nou cu o poveste frumoasă de dragoste, una care s-a înfiripat undeva la mijlocul anului 2018? Nu e emoţionant să ne întâlnim cu eroii ei într-un cadru tihnit şi romantic, undeva într-un spaţiu respirabil din nordul Bucureştiului? Vă spunem sincer: detectorul nostru de iubire adevărată a mers la sigur în cazul fostului tenisman Andrei Pavel (44) şi a celei cu care se iubeşte de şapte luni, Adriana Vârbanciu (37). Oamenii ăştia arată, se comportă şi vorbesc de parcă ar trăi o continuă stare de îndrăgosteală. Şi asta în ciuda faptului că relaţia lor depinde şi de consimţământul unor persoane importante din viaţa lor: copiii din mariajele anterioare.

Pe tine, Andrei, te ştim. Fost mare tenisman român, fost căpitan de Cupa Davis, acum antrenor. Prezintă-ne-o tu pe frumoasa ta iubită, Adriana! Arată excelent, felicitări!

Andrei Eu şi Adriana ne cunoaştem de foarte mult timp, am avut nişte vieţi total diferite, povestea noastră s-a întâmplat fără ca niciunul dintre noi să ne aşteptăm la asta, la o relaţie. S-a întâmplat foarte spontan. Avem multe lucruri în comun: eu am divorţat de ceva timp, Adriana nu foarte de mult, avem împreună patru copii: eu doi, ea doi. În plus, şi Adriana a jucat tenis, vine şi ea din acelaşi sport ca mine. Ne-am îndrăgostit foarte repede şi foarte intens. Mi-am găsit jumătatea când nu mă aşteptam.

Chiar arătaţi ca doi oameni îndrăgostiţi. Adriana, care a fost sau este legătura ta cu tenisul?

Adriana Am fost, momentan am întrerupt colaborarea cu cei de la Stejarii pe ceea ce făceam înainte, pe departamentul de tenis şi rachete. Am fost manager de rachete. Acum doar colaborez cu ei pe proiectul şcoala socială. E vorba despre copii fără posibilităţi care au parte de lecţii de tenis gratuite aici, la complexul Stejarii. În fiecare an, vin aproximativ 200 de copii, iar noi îi selectăm pe jumătate dintre ei, cei mai talentaţi, pentru antrenamente gratuite. Şi după un an, dacă noi considerăm că sunt talentaţi şi ei vor să continue, pot continua, fără niciun cost. În patru ani, am crescut copii care sunt acum în primii 20 în clasamentul naţional FRT. Proiectul ăsta e cartea mea de vizită.

Spune-mi despre perioada în care ai jucat şi tu.

Adriana Eu am început să joc la 9 ani şi jumătate şi am jucat până la 18 ani. Apoi, din motive personale, familiale, m-am lăsat de tenis. M-am apucat, în schimb, de antrenorat. Cred că aveam vreo 16, 17 ani, când l-am cunoscut pe Andrei. El avea 23 de ani atunci. Dar fiecare a mers pe drumul lui, deşi ne-am tot intersectat, pentru că eram în acelaşi domeniu. Eu am mai făcut, pe lângă tenis, şi alte lucruri, în timp ce Andrei s-a concentrat doar pe tenis.

Andrei Iar acum antrenez. Îl antrenez pe Marius Copil, iar când am întâlnit-o pe Adriana, o antrenam pe Simona Halep.

Ambii aţi fost căsătoriţi. Cât au durat mariajele voastre?

Adriana Al meu, 12 ani. Iar Andrei a fost căsătorit timp de 23 de ani. Şi am un băiat de aproape 12 ani şi unul de nouă ani şi jumătate.

Ce relaţie ai reuşit să construieşti, Andrei, cu băieţii Adrianei?

Andrei Suntem prieteni. Bineînţeles că nu vreau să am rolul de tată, pentru că ei au deja un tată, dar ne înţelegem foarte bine. Băiatul mai mare joacă şi el tenis. Bineînţeles că şi ei trec printr-o perioadă destul de dificilă, încearcă să se adapteze cu schimbările familiale. În plus, în noiembrie anul trecut, eu şi Adriana am fost şi la copiii mei, în Arizona.

Ce vârste au ei?

Andrei Caroline are 19 ani, este în al doilea an la facultate, iar Marius are 16 ani şi jumătate. Au cunoscut-o pentru prima oară pe Adriana în vara anului trecut şi le-a plăcut foarte mult de ea. Ne-am dus la ei acasă, în Arizona, unde Adriana s-a cunoscut şi cu fosta mea soţie. S-a înţeles foarte bine şi cu fosta mea soţie, care are, la rândul ei, o relaţie. Chiar ne înţelegem foarte bine cu toţii. Asta înseamnă că ţinem unii la alţii şi nu aveam resentimente. Iar asta mă bucură foarte mult.

Adriana, ţie cum ţi s-a părut că au reacţionat băieţii tăi când l-au cunoscut pe Andrei?

Adriana Copiii reacţionează sincer vizavi de un om, iar el este un om extraordinar. N-au cum să nu-l iubească. Toţi copiii îl iubesc. Andrei are şi rabdare cu ei, facem lucruri împreună. Îl plac, îl plac foarte mult. Matei, băiatul meu cel mare, joacă tenis şi e foarte fericit când mergem cu el să jucăm împreună. Şi Victor, băieţelul cel mic, chiar dacă nu joacă tenis, interacţionează şi el destul de des cu Andrei. Pe diferite teme: jocuri, filme. Sperăm să construim ceva din ce în ce mai frumos.

Andrei, să înţelegem că viaţa ta este acum doar în România? Te-ai stabilit definitiv aici?

Andrei Da, bineînţeles. Oricum, în ultimii doi ani am stat mai mult în România şi în Europa. Iar viaţa mea de antrenor mă duce prin multe locuri din lume, în turnee. Dar de trei ani de zile, mai mult sau mai puţin, casa mea este la Stejarii. Aici şi locuiesc. Să vedem ce se va întâmpla anul acesta. Pe lângă tenisul meu, e posibil să încep cu Adriana şi alte businessuri: o firmă de imobiliare, de închirieri de maşini. Vrem să ne dezvoltăm.

Adriana, bănuiesc că şi casa ta tot la Stejarii este?

Da, stăm împreună. Normal că ne gândit şi ne facem planuri, dar, momentan, o luăm încet.

De cât timp sunteţi împreună mai exact?

De şapte luni.

O logodnă de care n-am aflat?

Andrei Nu, nu. Deocamdată ne bucurăm unul de altul şi de ce avem. Şi avem o grămadă, cum ar fi şi copiii. În vară, s-au întâlnit şi copiii noştri, între ei. Sunt la vârste diferite, ai mei sunt mai mari şi încă n-au petrecut foarte mult timp împreună pentru a trage o concluzie despre cum s-au înţeles. S-ar putea ca vara viitoare să petreacă mai mult timp împreună. Noi încă n-am plănuit foarte multe lucruri, preferăm să ne bucurăm de fiecare zi pe care o trăim împreună.

Cum aţi petrecut Sărbătorile şi Revelionul?

Adriana Pentru noi, fiecare zi este o sărbătoare.

Andrei Eu am fost în Germania, pentru a mă întâlni de Crăciun cu copiii mei, veniţi acolo la familia fostei mele neveste. Am stat două zile cu ei de sărbători. Iar Adriana a stat cu copiii ei aici, în România.

Adriana Crăciunul este pentru copiii noştri.

Iar Revelionul?

Andrei Eu am zburat pe 25 la Doha, unde Marius Copil are primul turneu din an, şi am petrecut acolo şi Revelionul, alături de Adriana. Apoi, pentru mine va fi Australian Open, iar pentru Adriana şcoala de tenis.

Practicaţi şi sporturi de iarnă?

Eu nu sunt cu astea. În schimb, Adriana ştie să schieze. Dar dacă ajungem la munte, urcăm, fie că e zăpadă sau că plouă. În Arizona am fost în Marele Canion, apoi, lângă Phoenix sunt o grămadă de munţi şi trasee foarte frumoase. Am stat zece zile.

Eu îl percep pe Andrei ca fiind romantic. Aşa pare. Este adevărat?

Adriana Da, e foarte romantic. Cel mai recent, mi-a pregătit o cină romantică, a gătit chiar el. Găteşte incredibil. Pentru noi doar să gătim, să mâncăm şi să vorbim este tot ce ne trebuie. Andrei Amândoi gătim, ne place. Avem şi asta în comun.

Foto: Sorin Stana, make-up: laura perian; hair style: Cătălin lăcustă/gett’s artistic team; stilist: madena; vestimentaţie: marks & spencer, scotch & Soda, Collective; Locaţie: Mulţumim Stejarii Country Club, strada jandarmeriei 14A, Bucureşti.

Modifică Setările