Filme

Angelina Jolie, mamă îndurerată în „Changeling”

Angelina Jolie, mamă îndurerată în „Changeling”

Filmul în care iubita lui Brad Pitt îşi scoate la iveală latura sensibilă, emoţionând în rolul de părinte suferind, poate fi urmărit acum şi pe DVD.

Este reţeta perfectă: îl iei ca regizor pe Clint Eastwood, un fin cunoscător al sentimentelor umane, nişte vedete de primă mână, care reuşesc să etaleze o profunzime cuceritoare, precum Angelina Jolie şi John Malkovich, şi abordezi un subiect care ar face şi pietrele să plângă: o femeie se află în căutarea fiului ei pierdut. Cu astfel de „ingrediente”, n-ai cum să dai greş! Şi, într-adevăr, „Changeling” a primit trei nominalizări Oscar şi opt nominalizări BAFTA.
Şi tocmai pentru că au ghicit potenţialul filmului, cinci actriţe de renume s-au luptat pentru rolul principal feminin, în momentul când s-a realizat castingul. Reese Witherspoon şi Hilary Swank sunt două dintre cele cinci vedete care şi-au dorit să interpreteze rolul Christine, însă a fost preferată Angelina datorită trăsăturilor ei faciale, care se potrivesc vremii în care s-a petrecut acţiunea filmului insiprat fin fapte reale (anii ’20). Însă partenera de viaţă a lui Brad Pitt a ezitat iniţial să facă parte din echipa peliculei din cauza subiectului ei foarte emoţionant. Trecând toruşi peste acest lucru, Jolie a acceptat într-un final să se implice în proiect începând cu luna martie a anului 2007.
„Changeling” prezintă povestea unei femei aflată în căutarea adevăratului ei fiu. Acţiunea este plasată în Los Angeles, în 1928. Într-o dimineaţă de sâmbătă, o femeie din clasa muncitoare, Christine, merge la muncă şi îşi lasă baieţelul de 9 ani acasă. Totul ia o turnură diferită din momentul în care ea se întoarce şi află cu stupoare că fiul ei a dispărut. După ce l-a căutat fără niciun rezultat, câteva luni mai târziu poliţia îi aduce acasă un băiat care pretinde că ar fi copilul ei, însă cei doi n-au nicio legătură de sânge.
Astfel, Christine încearcă să convingă autorităţile să reia căutările, însă îşi dă seama că lupta ei împotriva sistemului are slabe şanse de reuşită, din moment ce oamenii legii fac tot posibilul să o reducă la tăcere.


Regie: Clint Eastwwod
Distribuţie: Angelina Jolie, Gattlin Griffith, John Malkovich

Foto: Odeon

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările