News

Angelina Jolie şi Sarah Jessica Parker, cel mai bine plătite actriţe din lume

În ultimul an, cele două vedete au primit un salariu de 30 de milioane de dolari şi împart prima poziţie în topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, întocmit în fiecare an de editorii revistei Forbes.

Angelina Jolie ocupă prima poziţie în topul Forbes al celor mai bine plătite actriţe din lume graţie succesului comercial repurtat de filmul de acţiune „Salt“, care a înregistrat încasări de 300 de milioane de dolari, şi de pelicula „The Tourist“, care a adunat în box-office 280 de milioane de dolari.

Şi Sarah Jessica Parker a avut un an bun, cea mai mare parte din veniturile obţinute în ultimele 12 luni de Sarah Jessica Parker provin din reluările pe numeroase posturi de televiziune a serialului „Sex and the City“, în care actriţa americană a fost protagonistă, dar şi producătoare. De asemenea, cel de-al doilea film artistic realizat după serial, „Sex and the City 2“ a generat venituri de 290 de milioane, iar Parker a încasat sume frumuşele şi din lansarea unor parfumuri şi încheierea unor contracte publicitare.

La mică distanţă de Jolie şi Parker, s-au clasat actriţele Jennifer Aniston şi Reese Witherspoon, care au avut anul trecut salarii de 28 de milioane de dolari. Pe locurile următoare se află Julia Roberts (20 de milioane de dolari), Kristen Stewart (20 de milioane de dolari), Katherine Heigl (19 milioane de dolari), Cameron Diaz (18 milioane de dolari), Sandra Bullock (15 milioane de dolari) şi Meryl Streep (10 milioane de dolari).

Foto: Northfoto

Modifică Setările