Vedete

Angelina Jolie sare în ajutorul copiilor afectaţi de pandemie. Actriţa donează 1 milion de dolari pentru hrana lor

Angelina Jolie sare în ajutorul copiilor afectaţi de pandemie. Actriţa donează 1 milion de dolari pentru hrana lor

O activistă înfocată, fosta soţie a lui Brad Pitt nu putea sta cu braţele încrucişate în plină criză mondială. Ea a sărit în ajutorul copiilor nevoiaşi, care nu mai pot beneficia de prânzul primit la şcoală după ce instituţiile de învăţământ au fost închise din cauza noului coronavirus.

Jolie a donat 1 milion de dolari fundaţiei caritabile No Kid Hungry, care este prezentă în nu mai puţin de 30 de state şi are ca scop hrănirea copiilor din familiile defavorizate.

“Începând cu această săptămână, peste un miliard de copii nu mai merg la şcoală pe întregul glob după ce şcolile s-au închis din cauza coronavirusului”, a declarat Angelina într-un comunicat emis pentru No Kid Hungry.

“Mulţi copii depind de grija şi masa pe care o primeau în timpul orelor de clasă. Numai în America există aproape 22 de milioane de copii care depindeau de pachetul de la şcoală”, a continuat aceasta.

Starul hollywoodian, care e faimos pentru acţiunile ei umanitare, a ţinut să adauge următoarele: “Kid Hungry face eforturi uriaşe pentru a ajuta cât mai mulţi copii posibil.”

Actriţa de 44 de ani a lucrat îndeproape cu United Nations şi a co-semnat un eseu publicat în Time ieri, în care a promovat Global Education Coalition, de la UNESCO, care facilitează educaţia de la distanţă pe timpul cât şcolile sunt închise. 

În 2006, Angie şi fostul ei soţ, Brad Pitt, şi-au deschis propria fundaţie, denumită după fiul lor cel mare, Maddox (18), a cărei menire este ajutorarea celor nevoiaşi din Cambodgia, ţara lui natală. ONG-ul lor se ocupă de 10 şcoli din Cambodgia, iar Angelina mai finanţează şi câteva şcoli de fete din Afganistan şi Kenya.

Angelina nu este singura vedetă care s-a oferit să ajute fundaţia No Kid Hungry. Jennifer Garner şi Amy Adams au început să strângă bani pentru ei încă de săptămâna trecută. Ele au reuşit să convingă un număr impresionant de alte staruri să doneze, printre care Camila Cabello, Lupita Nyong'o, Brie Larson, Noah Centineo şi Beanie Feldstein.

foto - Profimedia

#eOKsăStămAcasă

Modifică Setările