WP no category

Angelinei Jolie nu i se mai permite să filmeze în Bosnia

Angelinei Jolie nu i se mai permite să filmeze în Bosnia

După ce obţinuse autorizaţia de-a filma primul ei lungmetraj ca regizor, actriţa a fost anunţată că proiectul ei va fi sistat. Filmările au debutat deja în Ungaria şi urmau să fie continuate, în noiembrie, în Bosnia.

Vestea că Angelina Jolie (35) va realiza un film despre o poveste de dragoste dintre o musulmană violată şi atacatorul ei sârb a stârnit reacţii violente în Bosnia. O asociaţie de femei care au fost violate în timpul conflictului armat dintre sârbi şi musulmani a protestat vehement împotriva deciziei Ministerului Culturii al Federaţiei croato-musulmane, care a autorizat ca filmările să aib loc în Sarajevo şi Zenica.

Supus presiunilor publice, ministrul Gavrilo Grahovac s-a văzut nevoit să anuleze autorizaţia, până când „ne vor trimite un scenariu cu o poveste care să nu fie cea pe care o ştim acum, potrivit spuselor unor persoane care au citit scenariul“, a afirmat Grahovac. „Nu putem împiedica filmarea în altă parte, dar ne putem însă exprima dezacordul faţă de realizarea unui film care nu respectă realitatea şi care ofensează un număr mare de victime“, a completat ministrul.

Protagonista Zana Marjanovic a luat apărarea peliculei lui Jolie, spunând că scenariul prezintă „o poveste de dragoste care are loc în timpul războiului din Bosnia“ şi că nicidecum „nu promovează opinii politice“.

De celaltă parte, Bakira Hasecic, preşedinta asociaţiei „Femei victime ale războiului“ din Sarajevo, nici nu concepe ca o astfel de poveste să apară pe ecranele din întreaga lume: „Este o minciună. Dintre atâtea mărturii ale femeilor violate în timpul războiului, niciuna nu conţine poveste de dragoste între victimă şi călăul ei“.

Foto: Northfoto

Comentarii

Articole asemănătoare

Gossip

Angelina şi Brad au semnat un contract prenupţial

În apropierea celei mai aşteptate nunţi ale anului, cei mai frumoşi miri din showbizul internaţional au pus deja la punct condiţiile mariajului lor.

FOTO Dan Helciug este din nou tătic

News

FOTO Dan Helciug este din nou tătic

Solistul trupei Spitalul de Urgenţă şi soţia lui tocmai au devenit părinţii unei fetiţe, care s-a născut marţi, pe 4 iunie, şi care a ajuns deja acasă, spre bucuria frăţiorului ei mai mare, Luca.

Cum arată ferma la care se mărită astăzi Keira Knightley?

News

Cum arată ferma la care se mărită astăzi Keira Knightley?

Actriţa britanică şi iubitul ei au ales să facă schimb de jurăminte într-un cadru boem din sudul Franţei, mai precis în Provence, la propria fermă a actriţei.

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

News

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

De la căsătoria prinţului moştenitor al Luxemburgului, Guillaume, cu contesa belgiană Stéphanie de Lannoy nu puteau lipsi membri familiei regale din România

Angelina Jolie vrea să facă star din Vivienne

Gossip

Angelina Jolie vrea să facă star din Vivienne

Angelina Jolie i-a convins pe producătorii filmului "Maleficent", în care deţine rolul principal, să îi acorde un rol şi fiicei sale Vivienne, în vârstă de patru ani.

Angelina şi Brad s-au mutat într-un conac scoţian

News

Angelina şi Brad s-au mutat într-un conac scoţian

Cele două staruri hollywoodiene nu încetează să ne arate că ştiu să trăiască pe picior mare, chiar dacă alegerile lor sunt pe cât de rafinate, pe atât de extravagante. Totuşi, chiar şi ei ar da oricât să se bucure de traiul simplu, de la ţară.

News

Angelina Jolie şi Sarah Jessica Parker, cel mai bine plătite actriţe din lume

În ultimul an, cele două vedete au primit un salariu de 30 de milioane de dolari şi împart prima poziţie în topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, întocmit în fiecare an de editorii revistei Forbes.

News

Care e cel mai sexy cuplu de pe marile ecrane?

I-am văzut interpretând roluri de parteneri pe marele ecran şi, cumva, ne-au făcut să credem că se potrivesc şi că, poate chiar şi în viaţa reală, le-ar sta bine împreună. Cuplurile de actori au suscitat întotdeauna imaginaţia

WP no category

Adam Sandler le-a oferit colegilor de filmare câte un Maserati

Actorul a fost foarte generos cu colegii săi de platou din „Grown Ups“, cărora le-a oferit câte un automobil de lux la sfârşitul filmărilor, în semn de mulţumire că au acceptat să joace alături de el în această peliculă.