WP no category

Anii de glorie: Fenomenul Mădălina

Cântăreaţa a cucerit publicul de la prima apariţie pe scenă. Şi imediat ce a scos pe piaţă cel dintâi album, a declanşat o adevărată isterie în rândul spectatorilor.

Mădălina Manole a fost un fenomen în muzica românească de după 1989. A preluat ştafeta de la cântăreţe ca Angela Similea, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer, care făcuseră furori în perioada comunistă, şi a cucerit publicul prin vocea guturală şi atitudinea uşor rebelă. Tinerii îi copiau stilul vestimentar, îi admirau coafura şi învăţau pe dinafară versurile melodiilor pe care le cânta. Copiii, alături de oamenii trecuţi de prima tinereţe, făceau coadă la casa de bilete pentru a prinde un loc la concertele ei şi dădeau apoi buzna în sălile de spectacol „înarmaţi“ cu buchete de flori. „Erau căruţe întregi de flori, umpleam portbagajul maşinii cu ele, dar nu puteam să le luăm niciodată pe toate acasă“, spunea Marian, fratele cântăreţei, care a însoţit-o pe acesta în turnee în primii ei zece ani de carieră.

„Fata cu părul de foc“ a fost primul artist român care a avut fan club. În 1991, după ce a obţinut Discul de aur pentru albumul de debut „Fată dragă“, studenţii Ciprian Antochi şi Claudia Panaiteau înfiinţat la Roman prima comunitate a admiratorilor vedetei. În scurt timp, s-au organizat 25 de fan cluburi în toată ţara, care au depăşit 45.000 de membri, mai mulţi decât a adunat în anii ’90 orice alt cântăreţ român. Când internetul a luat amploare şi în România, fanii au creat site-ul www.madalina.ro (transformat apoi în www.madalinamanole.ro), unde au adunat textele melodiilor ei, detalii biografice, lista premiilor câştigate şi o galerie foto actualizată des. Apoi au deschis chiar şi un forum, unde avea şi ocazia de a purta discuţii cu artista. „Ei ştiu foarte bine când pot lua legătura cu mine şi când nu, sunt discreţi şi foarte drăguţi”, declara recunoscătoare Mădălina.

Fanii preferă acum să şi-o aducă aminte aşa cum era ea în vremurile de glorie. Niciunul nu îndrăzneşte să-i judece fapta finală, ci mai degrabă îi rememorează calităţile. Mii de mesaje de adio au umplut contul de Facebook al cântăreţei, care însumează peste o mie de prieteni, numeroase păreri de rău sunt exprimate online sau off the record de către fani despre moartea cântăreţei. „Îmi face o mare bucurie să mă întâlnesc o dată pe an cu ei aici, în Bucureşti, unde avem şi un sediu, ca să-i cunosc şi să le aflu părerile”, spunea anul acesta cântăreaţa despre legătura specială pe care îi plăcea s-o păsteze cu fanii ei împătimiţi.

Mădălina despre fani

„Sălile arhipline şi zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în oraşul lor, păpuşile pe care mi le aduceau copiii la fiecare spectacol, autografele şi scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puţin plăcute din viaţa mea de artist”, a declarat Mădălina Manole.

Comentarii

Articole asemănătoare

Paula Iacob, vehementă la adresa soţului Mădălinei Manole

News

Paula Iacob, vehementă la adresa soţului Mădălinei Manole

Într-un interviu acordat ziarului „Ring“, celebra avocată face dezvăluiri incendiare despre viaţa Mădălinei Manole şi îl critică dur pe soţul ei, care nu-i lasă pe bunicii materni să-şi viziteze nepotul.

News

Se redeschide cazul Mădălinei Manole?

Nici la trei ani de la trecerea sa în nefiinţă, artista nu este lăsată să se odihnească în pace. Familia ei susţine că au apărut probe noi, motiv pentru care cere redeschiderea cazului.

WP no category

Mădălina Manole s-a filmat când îşi lua rămas bun

Cântăreaţa s-a gândit îndelung la felul în care să-şi pună capăt zilelor. Înainte de-a încheia socotelile cu această lume, ea i-a lăsat o scrisoare soţului, în care a încercat să-şi explice gestul.

Petru Mircea răspunde acuzaţiilor lansate de părinţii Mădălinei Manole

WP no category

Petru Mircea răspunde acuzaţiilor lansate de părinţii Mădălinei Manole

Credeam că show-ul familiei Mădălinei Manole s-a încheiat o dată cu ultimele răbufniri ale părinţilor îndureraţi ai artistei, aduşi special săptămâna trecută în platoul Antenei 1, pentru a asigura un start bun de audienţă emisiunii „Acces direct“, mai nou prezentată de Simona Gherghe. Asta până ieri, când competitorul direct, „Happy Hour“ de la Pro TV şi-a luat şi el partea, rechemându-l „la apel“ pe văduvul Petru Mircea.

Acesta a ţinut să-şi argumenteze prezenţa în emisiune, declarând că „Încă nu reuşesc să mă trezesc din coşmarul ăsta. În calitate de soţ al Magdei (aşa cum o numea Petru, după numele ei de botez, Magdalena, n.r.) şi de tată al copilului nostru, am venit să-mi apăr familia, familia alcătuită din noi trei, eu, Magda şi copilul nostru“.

WP no category

Albumul Mădălinei Manole, cel mai bine vândut în reţeaua Diverta

De la moartea Mădălinei Manole, albumul nelansat al artistei a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor în reţeaua Diverta. Moartea cântăreţei i-a făcut pe români

Şerban Georgescu sau Petru Mircea? Pe cine a iubit Mădălina mai mult?

WP no category

Şerban Georgescu sau Petru Mircea? Pe cine a iubit Mădălina mai mult?

Care dintre cei doi foşti parteneri ai vedetei i-a marcat acesteia mai mult viaţa: compozitorul care a făcut-o cunoscută în lumea muzicală sau sunetistul care i-a dăruit copilul mult visat?

WP no category

Petru Mircea: "Acesta era destinul Mădălinei"

Petru Mircea, soţul regretatei Mădălina Manole, a dat un al doilea interviu referitor la sinuciderea soţiei sale,, de data aceasta pentru Antena 1. "Am făcut împreună cu Sfinţii Părinţi tot ce era posibil. Dar se pare că acesta era destinul ei."