WP no category

Anii de glorie: Fenomenul Mădălina

Cântăreaţa a cucerit publicul de la prima apariţie pe scenă. Şi imediat ce a scos pe piaţă cel dintâi album, a declanşat o adevărată isterie în rândul spectatorilor.

Mădălina Manole a fost un fenomen în muzica românească de după 1989. A preluat ştafeta de la cântăreţe ca Angela Similea, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer, care făcuseră furori în perioada comunistă, şi a cucerit publicul prin vocea guturală şi atitudinea uşor rebelă. Tinerii îi copiau stilul vestimentar, îi admirau coafura şi învăţau pe dinafară versurile melodiilor pe care le cânta. Copiii, alături de oamenii trecuţi de prima tinereţe, făceau coadă la casa de bilete pentru a prinde un loc la concertele ei şi dădeau apoi buzna în sălile de spectacol „înarmaţi“ cu buchete de flori. „Erau căruţe întregi de flori, umpleam portbagajul maşinii cu ele, dar nu puteam să le luăm niciodată pe toate acasă“, spunea Marian, fratele cântăreţei, care a însoţit-o pe acesta în turnee în primii ei zece ani de carieră.

„Fata cu părul de foc“ a fost primul artist român care a avut fan club. În 1991, după ce a obţinut Discul de aur pentru albumul de debut „Fată dragă“, studenţii Ciprian Antochi şi Claudia Panaiteau înfiinţat la Roman prima comunitate a admiratorilor vedetei. În scurt timp, s-au organizat 25 de fan cluburi în toată ţara, care au depăşit 45.000 de membri, mai mulţi decât a adunat în anii ’90 orice alt cântăreţ român. Când internetul a luat amploare şi în România, fanii au creat site-ul www.madalina.ro (transformat apoi în www.madalinamanole.ro), unde au adunat textele melodiilor ei, detalii biografice, lista premiilor câştigate şi o galerie foto actualizată des. Apoi au deschis chiar şi un forum, unde avea şi ocazia de a purta discuţii cu artista. „Ei ştiu foarte bine când pot lua legătura cu mine şi când nu, sunt discreţi şi foarte drăguţi”, declara recunoscătoare Mădălina.

Fanii preferă acum să şi-o aducă aminte aşa cum era ea în vremurile de glorie. Niciunul nu îndrăzneşte să-i judece fapta finală, ci mai degrabă îi rememorează calităţile. Mii de mesaje de adio au umplut contul de Facebook al cântăreţei, care însumează peste o mie de prieteni, numeroase păreri de rău sunt exprimate online sau off the record de către fani despre moartea cântăreţei. „Îmi face o mare bucurie să mă întâlnesc o dată pe an cu ei aici, în Bucureşti, unde avem şi un sediu, ca să-i cunosc şi să le aflu părerile”, spunea anul acesta cântăreaţa despre legătura specială pe care îi plăcea s-o păsteze cu fanii ei împătimiţi.

Mădălina despre fani

„Sălile arhipline şi zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în oraşul lor, păpuşile pe care mi le aduceau copiii la fiecare spectacol, autografele şi scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puţin plăcute din viaţa mea de artist”, a declarat Mădălina Manole.

Modifică Setările