News

Aniversare record la Palatul Buckingham

Aniversare record la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Phillip sărbătoresc astăzi nunta de platină.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Principele consort Philip, Duce de Edinburg, aniversează astăzi 70 de ani de la căsătoria lor.

La 20 noiembrie 1947, la ora 10.30 dimineaţa, în Abaţia Westminster, la Londra, a avut loc slujba de cununie a Principesei Elisabeta a Marii Britanii cu Principele Philip. Prima căsătorie regală a fost oficiată la Westminster Abbey în ziua de 11 noiembrie 1100.

Regele Mihai şi mama sa, Regina Elena, au luat parte la sărbătoare, iar apoi s-au întors în România, de unde au fost forţaţi să plece pe 3 spre 4 ianuarie 1948.

Cu ocazia ceremoniilor nunţii regale britanice, Regele Mihai a întâlnit pentru prima oară pe Principesa Ana de Bourbon, viitoarea Regină Ana a României. Majestăţile Lor şi-au amintit mereu cu amuzament scena întâlnirii lor de la Hotelul Claridge’s, atunci când, emoţionată, Principesa Ana, deşi îmbrăcată în rochie, l-a salutat cu mâna la chipiu pe Regele Mihai, îmbrăcat în uniformă de amiral.

Familia Regală română a fost prezentă la Londra, la sărbătorirea Nunţii de Argint a suveranilor britanici, în anul 1972, la cea a Nunţii de Aur, în anul 1997, precum şi la cea a Nunţii de Diamant, în anul 2007. Nunta de Platină a Majestăţii Sale şi a Alteţei Sale Regale este sărbătorită în seara aceasta printr-o cină de familie, la Castelul Windsor.

Custodele Coroanei şi Principele Radu trimit astăzi un mesaj de felicitare Majestăţii Sale Reginei Elisabeta a II-a şi ASR Ducelui de Edinburgh.

Modifică Setările