Royals

Aniversarea Majestăţii Sale Margareta - 24 de momente memorabile

Aniversarea Majestăţii Sale Margareta - 24 de momente memorabile camera-retro icon Vezi galeria 24 poze

Ieri, Custodele Coroanei a împlinit 69 de ani, ocazie marcată de o sesiune de decorări, un cadou preţios din partea Principelui Radu şi de o retrospectivă foto.

Majestatea Sa Margareta şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Prima parte a zilei a petrecut-o alături de familie, bucurându-se de cadoul special pregătit de soţul său, Principele Radu, un portret în ulei al Reginei-mamă Elena a României. Portretul este cea mai recentă creaţie a pictorului român Vadim Creţu. Tabloul va fi expus în Biroul Reginei de la Palatul Elisabeta şi va făcea parte din Colecţia Regală de Artă Contemporană, fondată la iniţiativa academicianului Sorin Dumitrescu şi a Fundaţiei Anastasia în anul 2001.

După-amiază, în Sala Tronului de la Palatul Regal, fiica cea mare a Regelui Mihai a conferit un număr de 15 decoraţii regale unor personalităţi, instituţii şi organizaţii din România şi din Republica Moldova - eveniment ce a precedat acţiunile de astăzi prilejuite de celebrarea Centenarului Unirii Basarbiei cu România

La sfârşitul ceremoniei, personalităţile distinse şi invitaţii lor au luat parte la o scurtă recepţie de aniversare, în Sufrageria Regală.

Iată 24 de ipostaze ale Majestăţii Sale Margareta, într-un album aniversar.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală

Modifică Setările