News

Anjelica Huston, cel mai bun prieten al animalelor în 2012

Anjelica Huston, cel mai bun prieten al animalelor în 2012

Cel puţin, aceasta este părerea celor de la PETA, care au hotărât s-o desemneze pe actriţă Persoana Anului.

Anual, organizaţia internaţională care luptă pentru drepturile animalelor, PETA, desemnează personalitatea care a ajutat cel mai mult natura şi animalele. În 2012, titlul i-a revenit Anjelicăi Huston, în urma campaniei purtate de aceasta pentru a interzice folosirea cimpanzeilor în reclamele de televiziune.

Graţie acţiunilor de voluntariat ale protagonistei filmului „Vrăjitoarele / The Witches“, care a militat inclusiv prin mesaje video împotriva abuzului asupra maimuţelor în industria divertismentului, mai multe companii americane de top au adoptat politici de stopare a folosirii cimpanzeilor în reclamele lor,

„Actriţa şi-a trimis materialele video agenţiilor din întreaga ţară, arătând şefilor acestora exact care sunt pericolele la care sunt expuse respectivele mamifere - mulţi dintre pui erau luaţi de la mamele lor imediat după naştere, bătuţi crunt în timpul perioadelor de antrenament în reclame pentru companii perecum Dodge, Europcar, Pfizer, Samsung şi Travelers Insurance, care însă şi-au retras reclamele în urma discuţiilor cu PETA“, a spus purtătorul de cuvânt al organizaţiei.

„Anjelica Huston este o adevărată prietenă a tuturor animalelor şi alegerea perfectă pentru Persoana Anului 2012“, a declarat şi Wendy Wegner, reprezentanta organizaţiei.

Anjelica Huston este celebră pentru acţiunile sale în sensul protecţiei animalelor, iar, anul acesta, ea a purtat o campanie acerbă împotriva folosirii blănurilor naturale în campaniile de modă, în ciuda faptului că nu de puţine ori a fost considerată la rândul ei o victimă a modei.

„Am crescut în Irlanda şi obişnuiam să port blană naturală. În timp, m-am schimbat şi am aflat că animalele sunt ţinute în cuşti mici şi murdare şi înfometate atât de mult încât nu de puţine ori ajung să se mănânce între ele“, a spus actriţa.

Printre personalităţile premiate anterior de PETA se află Bill Clinton, Ellen DeGeneres şi Russell Simmons.

Foto: Reuters

Modifică Setările