News

Annie Lennox a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer

Annie Lennox a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer

Fosta solistă a grupului Eurythmics a primit ieri însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer pentru activităţile ei caritabile în lupta contra maladiei SIDA şi a sărăciei din Africa.

Annie Lennox (56) a fost decorată de însăşi regina Elisabeta a II-a în cadrul unei ceremonii organizate la palatul Buckingham, unde a mers însoţită de fiicele sale, Tali şi Lola. Vădit emoţionată, cântăreaţa britanică a declarat: „Este cu adevărat magic. Este important pentru mine (acest titlu, n.r.) pentru că este acordat pentru activităţile caritabile“.

Lennox este ambasador al Oxfam şi a conceput campania "Sing" pentru a spori gradul de conştientizare privind problema maladiei SIDA în Africa. Ea a avut ca sursă de inspiraţie activităţile caritabile ale lui Nelson Mandela în domeniul ajutorării copiilor şi femeilor afectate de SIDA. Totodată, cântăreaţa este ambasador al bunăvoinţei pentru programul contra SIDA al UNESCO, dar şi un activist pentru pace.

O expoziţie specială dedicată imaginii şi viziunii creative a cântăreţei britanice Annie Lennox va fi deschisă la celebrul Victoria & Albert Museum din Londra în perioada 15 septembrie 2011 - 26 februarie 2012.

Foto: Northfoto

Modifică Setările