Agenda

Antrenoarea lui Jude Law vine în România. "Am apreciat modestia lui"

Antrenoarea lui Jude Law vine în România. "Am apreciat modestia lui"

Lucrezia Caricola, care a colaborat cu starul hollywoodian pe platourile de filmare, va fi în weekend la Wellness Festival.

Cea care a lucrat recent cu celebrul actor Jude Law, pentru rolul interpretat de acesta în serialul „The Young Pope” (Tânărul Papă), va fi prezentă sâmbătă, 28 septembrie şi duminică, 29 septembrie la ARCUB, Hanul Gabroveni, pe strada Lipscani nr. 84 – 90, la Wellness Festival.

Născută în Italia, Lucrezia s-a mutat la New York în 1988 pentru a studia la „Martha Graham School of Contemporary Dance”, şcoală pe care a absolvit-o în 1991. La un an de la stabilirea în Statele Unite, ea l-a întâlnit pe Juliu Horvath, datorită căruia a descoperit pentru prima dată metoda GYROKINESIS®, numită la vremea aceea „Yoga for Dancers". După obţinerea mai multor diplome şi atestate de practică, Lucrezia a devenit, la rândul său, antrenor şi profesor cu specializare în GYROTONIC şi GYROKINESIS® - nivelul 1 şi 2 –, în prezent conducând propria şcoală.

Aflată pentru prima dată în România, la invitaţia organizatorilor festivalului, ea spune că este foarte încântată să participe la acest eveniment, mai ales că are astfel ocazia să cunoască o nouă comunitate pasionată de mişcare şi de un stil de viaţă sănătos. 

Printre experienţele profesionale noi pe care le-a trăit recent, ea povesteşte ce a însemnat prezenţa sa pe platourile de filmare de la „The Young Pope” şi în ce au constat antrenamentele cu protagonistul serialului. 

Am lucrat cu Jude Law prin metoda GYROTONIC®, în special pe segmentul <Pulley Tower Combination Unit>. Am fost norocoasă să lucrez cu o persoană care acordă importanţă mişcării şi care are un foarte bun nivel de conştientizare a corpului său, astfel că a fost foarte uşor să îl învăţ câteva exerciţii de rutină, stabilite iniţial cu regizorul Paolo Sorrentino”, spune Lucrezia. Acest tip de antrenament a fost ales special pentru personaj, un tânăr papă neconvenţional căruia, printre altele, îi place să se menţină în formă şi poate fi văzut practictând aceste exerciţii chiar în serial.

Lucrezia adaugă că a fost foarte impresionată de modul în care a colaborat cu Jude Law, acesta arătându-se foarte deschis în a învăţa o tehnică nouă pentru el. „A fost foarte atent la instrucţiunile mele şi cred că din această experienţă a învăţat că este posibil să te antrenezi şi să te bucuri în acelaşi timp de mişcări, folosindu-ţi corpul fără efort. La rândul meu, am văzut un adevărat pofesionist la lucru, am apreciat hotărârea şi precizia sa, dar mai ales modestia în a aborda ceva nou. Acest lucru îmi întăreşte convingerea că acestea sunt exact calităţile de care avem nevoie pentru a reuşi şi pentru a ne dezvolta, atât în domeniul profesional, cât şi în viaţă, în general”.

Pentru cei interesaţi să afle mai multe despre metodele de antrenament pe care le va preda sâmbătă şi duminică la Wellness Festival, Lucrezia oferă câteva detalii, explicând că GYROKINESIS® este o tehnică originală şi unică, ce coordonează mişcarea cu respiraţia şi cu focusul mental, crescând astfel capacitatea funcţională a întregului corp. GYROKINESIS® încorporează mai multe principii de Yoga, Tai-Chi, dans şi arte marţiale, tehnica putând fi adaptată abilităţii fiecărui cursant pentru a avea un corp flexibil, echilibrat şi elegant. 

Accesul la Wellness Festival este gratuit, cu excepţia claselor de fitness. Cei care doresc să participe pot achiziţiona atât pachetul complet care acoperă toate clasele şi evenimentele ce se vor desfăşura pe durata weekendului, începând de vineri, 28 septembrie, de la ora 18:00, cât şi bilete doar pentru accesul la anumite clase. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul evenimentului http://wellnessfestival.ro/ sau pe pagina de Facebook.

Modifică Setările