Interviu

Anya, amintiri despre Hi-Q

Anya, amintiri despre Hi-Q

O cunoaşteţi de pe vremea când cânta în formaţia Hi-Q, alături de Florin Grozea şi Mihai Sturzu. După ce-a părăsit trupa, nu s-a lăsat de muzică, ci a lansat un single împreună cu Jay KO. În luna ianuarie, potrivit raportului Nielsen, piesa lor, „One“, era cea mai difuzată melodie din România. Acum, că a depăşit cu brio momentul rupturii de Hi-Q, Anya este dispusă să vorbească despre problemele care mocneau în culisele trupei şi crede că „ şutul“ i-a priit de minune!

OK!: Dana Nălbaru şi Nicoleta Drăgan au devenit cunoscute datorită Hi-Q. Cum se face că tu te-ai remarcat abia după ce ai părăsit trupa?
Anya:
De-a lungul timpului, Hi-Q a devenit o trupă cunoscută şi datorită părţii feminine. Nimic n-ar fi funcţionat dacă acea parte feminină lipsea. E ca şi cum ai vrea să construieşti un triunghi căruia îi lipseşte o latură. Perioada în care eu m-am alăturat trupei l-a determinat pe managerul acesteia să adopte strategia că e mai bine ca „fata“ din trupă să rămână mai mereu „în spate“. Dar strategia n-a reuşit, pentru că oamenii îşi doreau să mă cunoască, să apar mai des, să mă audă cântând. Succesul piesei „One“ s-a concretizat înainte ca eu sa părăsesc trupa.

Le era, cumva, teamă că dacă vei fi lăsată să fii în faţă, vei părăsi şi tu formaţia, asemeni Danei şi Nicoletei?
Probabil...

Le-ai cunoscut pe Dana şi pe Nicoleta? Ţi-au povestit despre cum s-a produs la ele „ruptura” de HI-Q? Am cunoscut-o pe Nicoleta de pe vremea când încă făcea parte din Hi-Q şi mi s-a părut o fată deosebită. Cu Dana n-am avut încă plăcerea să mă întâlnesc.

Când ţi-ai dat seama că nu te potriveşti în formula Hi-Q?
A trecut foarte puţin timp până să realizez că suntem incompatibili, doar că educaţia primită m-a determinat să acord şanse oamenilor din jur, chiar dacă de cele mai multe ori nu merită. Am prelungit decizia până când „paharul s-a umplut“ şi motivele au fost suficient de clare.

Cu ce s-a „umplut paharul“?
Cu „respect“.

Ce anume nu se lega între voi?
Am încercat să privesc partea frumoasă a lucrurilor încă de la inceput, dar au trecut aproape doi ani şi „familia“ aceea în care credeam că există compatibilitate şi respect nu există. Acestea sunt ingredientele care ar trebui să-i unească pe oameni, să-i întărească şi implicit relaţiile dintre ei. Asta nu se lega între noi...

Mai vorbeşti cu foştii tăi colegi?
Nu comunicam nici înainte, darămite acum! Însă păstrez legătura cu câţiva oameni minunaţi din band, oameni cu care am reuşit să legăm o relaţie de adevărată prietenie.

Ce părere ai despre noile colege ale lui Mihai şi Florin, alese în urma „castingului“ realizat la „Răzvan şi Dani“?
Nu am urmărit acest show, dar le doresc mult succes!

De ce crezi că au ales în locul tău două fete şi nu una singură?
O întrebare bună pentru băieţi.

Le-ai auzit cântând?
Nu.

Ce sfat le-ai da?
Să se bucure de fiecare moment al vieţii şi să-l preţuiască cu bucurie. Dacă muzica e o pasiune, se va transforma încet-încet în iubire. Iar iubirea ar trebui să le conducă spre respect asupra lor şi a celor din jur.

Cât timp crezi că va mai rezista pe piaţă Hi-Q?
Atâta timp cât vor reuşi să respecte şi să preţuiască oamenii din jurul lor.

În CV-ul tău scrie că aveai deja 400 de concerte live la activ, când te-ai alăturat băieţilor. De ce ai optat pentru o trupă şi nu pentru o carieră solo?
Au fost aproximativ 400 de concerte live prin ţară în momentul în care m–am alăturat trupei. Optasem pentru o carieră solo, pentru că la acel album lucrasem mai bine de doi ani, dar mi-a plăcut ideea de „familie“ şi interesul comun pe care credeam că-l au aceşti „mentori“ ai succesului. Se pare că nu e bine să crezi tot ce se spune.


Piesa „One“, realizată împreună cu Jay KO, e cel mai difuzat hit pe radiouri. Cât de des eşti solicitată în concerte?
În ultima perioadă, am fost chiar foarte solicitată pentru concerte. Acum concertez în toată ţara, avem chiar şi trei spectacole pe săptămână (în ciuda crizei) şi din iunie o să vizităm şi Europa, pentru că piesa „One“ a ajuns să fie ascultată şi dincolo de graniţe. O să avem un turneu de promovare internaţională, începând cu o ţară din nord-vestul Europei.


Sunteţi chemaţi şi la petreceri private?
Eu întotdeauna am cântat la petreceri private şi chiar am făcut un pas important în sensul acesta; am un proiect live cu band de coveruri împreună cu nişte băieţi talentaţi din Sibiu şi se pare că oamenii apreciază muzică „oldies but goldies“, dar şi actuala. Iar eu sunt mai mult decât onorată...

La nunţi mergeţi?
Dacă e nuntă, petrecere privată sau concerte indoor/outdoor eu sunt fericită că pot să iau parte la evenimentele importante ale oamenilor.

Vei accepta să cântaţi şi în campanii electorale?
Da, de ce nu?

Cât de mare e profitul pe care îl obţii acum din muzică, faţă de perioada Hi-Q?
În prezent, colaborarea mea cu Jayko are mai mult succes faţă de cea cu Hi-Q, pentru că nivelul piesei „One“ n-a fost atins niciodată în cei doi de colaborare cu trupa Hi-Q.

Reuşeşti să te întreţii doar din activitatea muzicală?
Muzica nu e doar un hobby pentru mine, este şi meseria mea. Onorariul meu a crescut considerabil după plecarea din Hi-Q. Pe lângă activitatea muzicală, deţin şi lanţul de magazine „Natur House“, care-mi completează substanţial veniturile.

Câştigi mai mult din muzică sau din afacere?
Muzica îmi aduce un câştig normal, aş spune mai mult sentimental, împlinirea mea vine din acest vis devenit realitate, iar afacerea mea Natur House este cea care mă relaxează financiar.

Cum ţi-a venit ideea să deschizi un astfel de concept-store?
M-am gândit în primul rând la mine, ca femeie, la ceea ce mi-aş dori să văd pe piaţa din România şi la implicarea în vieţile oamenilor. Cred că am ales bine acest concept-store pentru că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă cu corpul şi cu sănătatea lor. Natur House te ajută să te iubeşti pe tine însăţi şi să faci progrese pentru ca trupul tău să arate aşa cum îţi doreşti.

Ai 23 de ani şi multă lume crede că eşti singură. Totuşi, eşti căsătorită de doi ani cu Tiberius, impresarul tău. A fost mai bine pentru imaginea ta ca lucrul ăsta să se ştie mai puţin?
Niciodată n-am ţinut secretă căsătoria mea cu Tiberius, mai ales că întotdeauna mi-a plăcut sa împărtăşesc momentele frumoase şi cu cei din jur. Am împlinit un an de căsnicie şi cred că n-am vrut altceva decât să ne limităm în a expune relaţia noastră la TV sau în reviste, tocmai pentru a o proteja de ceea ce-ar putea deveni nociv.

Cu ce se ocupă soţul tău?
Soţul meu este avocat, dar şi managerul meu. Deţine o agenţie de management şi impresariat artistic, „Star Agency“ care impresariază mai mulţi artişti de top din ţara noastră (Fly Project, Akcent, Parlament, n.r.).

Au fost discuţii şi între Tiberius şi băieţii de la Hi-Q?
Fiind managerul meu, normal că au existat discuţii şi că mi-a apărat drepturile.

Sincer, ce te-a convins să părăseşti Hi-Q: tentaţia unei cariere solo sau mai curând discuţiile interne şi nemulţumirile acumulate în cei doi ani de colaborare?
Cred că o carieră solo aş fi putut urma şi dacă rămâneam în trupa Hi-Q pentru că, urmărind modelul trupelor de afară, cred că se poate să ai în paralel şi o carieră solo. Ceea ce m-a determinat să iau această decizie a fost incompatibilitatea, nerespectarea „angajaţilor” de către managerul nostru de pe atunci, Mihai Sturzu.

Spuneai deunăzi, într-un interviu, că ţi-ai dori să devii mamă cât mai curând. Crezi că e un moment propice?
Îmi doresc copii din tot sufletul! Doar că acea perioadă mai poate aştepta. Am doar 23 de ani şi-mi doresc să muncesc în continuare pe plan muzical.

Fiind la începutul carierei, ţi-e teamă că ai risca să rămâi un artist „one-hit only“?
Sunt un artist care deja şi-a pus amprenta într-un fel sau altul pe această piaţă muzicală şi nu doar cu un hit. Îmi place să cred că anii care-au trecut au fost valoroşi pentru mine şi single-uri ca „Lose you“, „Crazy“ şi „One“ n-au ajuns degeaba în topul preferinţelor ascultătorilor.

Ascultă aici piesa "One":

Foto: MediaPRO Music

Modifică Setările