Case Regale

Apariţie iconică: Cine a fost inspiraţia Prinţesei Diana pentru rochia purtată la Cannes, în 1987?

Apariţie iconică: Cine a fost inspiraţia Prinţesei Diana pentru rochia purtată la Cannes, în 1987? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

În urmă cu 34 de ani, Festivalul de Film de la Cannes avea parte de nişte oaspeţi deosebit de importanţi.

În 1987, cea mai iubită prinţesă din lume, pe atunci în vârstă de doar 26 de ani, păşea pe faimoasa Croazetă alături de Prinţul Charles, strălucind mai ceva decât o stea de la Hollywood.

Pentru acea ocazie, Prinţesa Diana a ales o ţinută care a rămas în analele istoriei fashion: o rochie fluidă, din tulle, într-o nuanţă de bleu pudrat, creată de designerul britanic Catherine Walker, accesorizată cu pantofi cu talpă plată, bleu, şi cercei candelabru cu acvamarin şi diamante.

Pentru apariţia ei iconică de la Festivalul de Film de la Cannes, Prinţesa Diana şi designerul rochiei s-au inspirat din ţinutele purtate de personajul interpretat de legendara Grace Kelly în filmul To Catch A Thief. Cele două au recreat, mai exact, faimoasa rochie cu model grecesc din şifon, creată de designerul Edith Head, în aceeaşi nuanţă de bleu precum cea purtată de Prinţesa Diana la Cannes.

Cine a arătat mai bine în acest tip de rochie?

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările