News

"Are cel mai bun echipament de la Hollywood, dar habar nu are cum să-l folosească!" Ce actriţă a spus asta despre Gary Cooper, unul dintre cei mai sexy actori. Comportamentul ei scandalos nu s-a oprit aici

"Are cel mai bun echipament de la Hollywood, dar habar nu are cum să-l folosească!" Ce actriţă a spus asta despre Gary Cooper, unul dintre cei mai sexy actori. Comportamentul ei scandalos nu s-a oprit aici camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

La mijlocul anilor 1940, Gary Cooper era vedetă în filmele de la Hollywood. A preluat roluri care atrăgeau toate tipurile de public şi nu şi-a pierdut niciodată farmecul care l-a făcut atât de plăcut. De aceea a avut o carieră ilustră, chiar dacă dominată de scandaluri.

În ochii multor oameni, Gary Cooper era tipul de erou american. Asta pentru că în multe dintre producţiile în care  apărea juca genul acesta de personaj. A fost protagonist în lansări de succes, precum Meet John Doe şi High Noon, printre alte 80 de lungmetraje. Bărbaţii voiau să fie ca el, în timp ce femeile voiau să fie cu el.

Actorul şi-a început viaţa ca Frank Cooper, un bărbat care intenţiona să studieze agricultura. Cu toate acestea, când părinţii lui s-au mutat la Los Angeles, totul s-a schimbat pentru tânărul fermier. A căutat să devină actor şi atunci şi-a schimbat numele. Agentul său l-a avertizat să renunţe la Frank şi i-a sugerat să opteze pentru Gary.

O stea se născuse. Rolurile au început să se acumuleze de atunci, iar rolul de erou romantic să îi vină mănuşă.

Actriţa Clara Bow era atât de îndrăgostită de Cooper încât a cerut să apară alături de el într-un film. Insistenţa ei l-a împins pe actor în rolul principal şi aşa s-a născut şi una dintre poveştile lui de dragoste. Starul nu se putea abţine când se afla în preajma unei femei atrăgătoare. Ştia exact ce să spună pentru o fermeca, iar asta l-a ajutat să fie distribuit în mod regulat alături de divele de la Hollywood.

Gary Cooper era un bărbat atât de dorit, încât nu avea niciun fel de îngrijorare să se vadă cu mai multe femei în acelaşi timp. Aproape de fiecare dată când întâlnea o nouă actriţă, era tentat să o aducă în patul lui. Cu toate acestea, asta nu însemna că rupea legătura cu celelalte femei cu care se vedea.

Cooper şi Lupe Vélez s-au întâlnit pe platoul filmului The Wolf Song şi pasiunea de pe ecran a continuat şi în culise. În momentul în care romantismul lor înflorea, succesul actorului depăşea filmele mute.. Debutul Marii Depresii a schimbat peisajul filmelor de la Hollywood, iar Cooper a folosit asta în avantajul său.

Popularitatea lui Cooper creştea, era distribuit în filme tot mai mari şi mai bune, alături de actriţe de succes, lucru care nu i-a picat bine lui Vélez. Gelozia a determinat-o să încerce să deraieze cariera lui Cooper. Lucrurile au luat o întorsătură dramatică la începutul anilor '30, când actorul a jucat alături de Marlene Dietrich în Morocco. Această etapă a adus o mulţime de drame în viaţa lui Cooper, atât pe scenă, cât şi în spatele ei.

Luptând pentru dragoste

Dietrich râvnea la Cooper. Cu toate acestea, Vélez nu era interesată să-şi împărtăşească bărbatul, aşa că între cele două s-a dezvoltat o rivalitate amară. În timp ce Dietrich a rămas o profesionistă, adversara ei nu nu a fost atât de demnă. Vélez nu se putea contola şi ar fi făcut orice pentru a-şi păstra bărbatul ei, chiar dacă asta ar fi însemnat ca el să fie rănit.

În acelaşi timp cu această dramă, Cooper avea propriile probleme. El contesta modul în care regizorul Josef von Sternberg încerca să o propulseze pe Dietrich, care îi devenise superioară.. Multe dintre cadrele lui Cooper erau pasive, asta în comparaţie cu cele cu actriţa germană, care se afla tot timpul în acţiune. Actorul a fost atât de supărat încât a trecut peste capul lui Sternberg şi a ajuns la Paramount.

O altă actriţă cu care se zvonea că Cary Cooper ar fi avut o aventură a fost Carole Lombard, cu care a jucat într-un film din 1931, I Take This Woman. Se pare că, în timpul căsătoriei sale cu colegul Clark Gable, Lombard a susţinut că are experienţe intime mult mai bune cu Cooper decât cu soţul Gable. Astfel, steaua din Pe aripile vântului a ajuns să cumpere o maşină Duesenberg cu un picior mai lung decât cea a lui Cooper.

O altă escapadă pe care Cooper ar fi avut-o în această perioadă nesigură a fost în 1932, când a petrecut un an departe de casă. Se crede că actorul a stat la Villa Madama, aproape de Roma. Aceasta era casa contesei Dorothy di Frasso, care era soţia unei importante figuri italiene.

Monstrul cu ochi verzi

În timp ce Cooper putea transforma lucrurile în favoarea sa în faţa camerei, lucrurile erau departe de a fi grozave în culise. Vélez devenise atât de posesivă, încât începuse să îl piardă pe Cooper. Era atât de dominaztă de paranoia, încât bănuia că partenerul ei o înşală cu un alt bărbat. Vélez a crezut că se comportă necorespunzător cu prietenul său Anderson Lawler şi s-a străduit să demonstreze acest lucru.

Se spune că actriţa a dat jos fermoarul pantalonilor lui Cooper la o petrecere şi l-a mirosit, susţinând că a prins un miros de colonie Lawler. Acesta nu a fost însă singurul comportament scandalos pe care l-ar fi prezentat ca urmare a pasiunii sale. Vélez şi-ar fi împuşcat şi partenerul într-un moment pasionat. Bineînţeles că lucrurile dintre ea şi Cooper nu au mai durat mult după aceea. Din fericire pentru actor, mai erau o mulţime de femei care aşteptau la coadă.

Hotărât să aibă ultimul cuvânt, Vélez a făcut declaraţii scandaloase despre performanţa lui Cooper în dormitor, care i-au zdrunciat ego-ul actorului.. Ea a sugerat că avea cel mai bun echipament la Hollywood, dar habar nu avea cum să-l folosească. Având în vedere că multe dintre partenerele actorului nu şi-au manifestat dezamăgirea după prestaţia sa, este greu de spus dacă a existat vreun adevăr în declaraţia lui Vélez. Femeile doreau să fie atât de rău cu Cooper încât acesta devenise singurul motiv pentru care se mutau la Hollywood.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre relaţia lui Cooper cu Patricia Neal, pe care a început-o după ce s-a căsătorit cu Veronica Balfe. Gary încercase să se calmeze după mariaj, dar s-a trezit îndrăgostit de frumoasa ctriţă după ce a jucat alături de ea în Fountainhead. Idila nu era însă destinată să aibă un final fericit.

Cooper nu s-a gândit prea mult la Neal când a cunoscut-o prima dată. În timpul audiţiei, interpretarea ei nu a fost la înălţime, lăsându-l pe actorul incredibil de dezamăgit. Regizorul King Vidor fusese entuziasmat de potenţialul ei, dar Cooper era disperat ca el să o lase să plece. Cu toate acestea, părerea lui s-a schimbat când ea s-a întors pentru a doua audiţie. Perechea a ajuns să lucreze împreună şi aşa au apărut primele scântei.

Luni de zile, cei doi s-au văzut pe ascuns. Soţia lui Cooper nu şi-a dat seama că se întâmpla ceva până când nu i-a surprins pe Neal în aceeaşi cameră. După ce a descoperit a lansat o campanie vicioasă împotriva amantei soţului ei. În tot acest timp, Balfe a continuat să joace rolul soţiei fericite în public, chiar dacă nu putea suporta ceea ce făcuse Cooper în spatele uşilor închise.

Neal a dezvăluit că era însărcinată cu copilul lui, dar actorul i-a rezervat o întâlnire la medic pentru a scăpa de strcină. După acest episod, legătura s-a rupt. Patricia a pus capăt lucrurilor, iar Cooper a încercat să remedieze lucrurile cu familia sa. Când Neal a încercat mai târziu să se împace cu el, a fost respinsă, ceea ce a făcut-o să sufere o depresie.

O altă vedetă de profil cu care Cooper a ajuns să aibă o idilă a fost Ingrid Bergman, care este, desigur, cel mai bine cunoscută pentru rolul din Casablanca. Cuplul a lucrat la producţia filmului For Who the Bell Tolls în vara anului 1942. Timp de un an întreg, Cooper şi Bergman au reuşit să-şi păstreze „dragostea interzisă” sub acoperire, dar povestea s-a destrămat.

Cooper a început să se simte tot mai rău. Nu se ştie dacă a contribuit la asta stresul prin care a trecut cu Neal, dar probabil că nu a ajutat. Pe măsură ce starea sa s-a deteriorat şi actorul s-a confruntat cu perspectiva de a-şi pierde viaţa, a început să fie recunoscător că are un bărbat alături, pe Ernest Hemingway. În ciuda afilierilor lor politice conflictuale, cei doi erau prieteni şi mergeau în mod regulat împreună la pescuit.

Aşa tată, aşa fiică

O altă parte importantă a vieţii lui Cooper în acest timp a fost fiica sa, Maria Veronica Cooper. Deşi a avut atâtea relaţii complicate de-a lungul anilor, cei doi au avut o relaţie specială. El i-a insuflat abilităţi valoroase, cum ar fi călăritul pe cai, mersul cu biciclet, bunătatea. Şi avea avea o latură artistică la fel ca şi tatăl său. Din anumite puncte de vedere, Gary, Veronica şi Maria formau o familie fericit.

Cu atât de multe aventuri şi scandaluri, a fost practic imposibil pentru Gary Cooper să menţină o viaţă de familie stabilă. La 16 mai 1951, s-a separat de Veronica şi s-a mutat din casa familiei. Acest lucru a atras o ruptură între Maria şi cei doi părinţi ai săi, deoarece ea era deseori forţată să aleagă una dintre părţi, iar, în multe ocazii, nu lua parte niciuneia dintre ele.

Se părea că orice speranţă s-a pierdut, în condiţiile în care Gary Cooper nu mai avea vreo şansă să-şi recapete familia. Doi ani mai târziu, însă, actorul s-a mutat în cele din urmă în casa familiei. În mod uimitor, Gary şi Veronica s-au împăcat formal în anul următor. O întorsătură cu adevărat remarcabilă a evenimentelor. Cu toate acestea, tot mai multe zvonuri au continuat să apară despre iubirile pe care Cooper le-ar fi avut cu alte femei de-a lungul anilor ...

Chiar dacă Veronica a fost căsătorită cu Gary Cooper pentru tot restul vieţii sale, acest lucru nu l-a împiedicat pe superstarul de la Hollywood să calce strâmb. Odată cu trecerea timpului, au început să apară din ce în ce mai multe zvonuri despre aventurile pe care le avea cu alte femei. Printre acestea se numărau Lorraine Chanel, Grace Kelly şi Gisele Pascal, pentru a numi doar câteva.

Irene a fost una dintre ultimele femei cu care Gary Cooper a avut o legătură înainte să moară, în 196. Ea era designer de costume şi spunea despre Cooper că este „singurul bărbat pe care l-a iubit vreodată”. La doar un an după ce Cooper a decedat, Irene a murit în circumstanţe tragice, căzând de la o fereastră. Era devastată după moartea actorului şi îi spusese asta lui Doris Day.

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările