News

Aretha Franklin: secretele reginei muzicii soul.

Aretha Franklin: secretele reginei muzicii soul.

"The Queen Of Soul" Aretha Franklin has passed away at 76 in her home in Detroit, Michigan. Aretha was the most celebrated female singer in recording history and her numerous accomplishments will never be duplicated. Pictured: Aretha Franklin Ref: SPL5016510 160818 NON-EXCLUSIVE Picture by: Jackie Brown / SplashNews.com Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 0207 644 7656 Milan: +39 02 4399 8577 Sydney: +61 02 9240 7700 [email protected] World Rights

Regina muzicii soul, care a plecat dintre noi pe 16 august, a avut o viaţă ale cărei zbateri şi pasiuni au răzbătut în muzica sa. Precoce, a câştigătoarea a 18 premii Grammy a născut primul copil la vârsta de 12 ani! Aretha Franklin a murit la 76 de ani S-a stins la 76 de ani, după o lungă bătălie cu can­cerul pancreatic – un motiv pentru care e de ne­înţeles de ce Aretha Franklin nu şi-a scris testa­mentul. Cu atât mai mult cu cât a lăsat în urmă o avere de 80 de milioane de dolari şi patru fii care şi-ar putea cere drepturi diferenţiate, având în vedere că au venit pe lume din relaţiile Arethei cu patru bărbaţi. Şi doar unul dintre aceştia i-a fost soţ.

Extrem de precoce, Aretha a dat naştere primului copil la incredibila vârstă de 12 ani. Este vorba despre Clarence (63), care a rămas cu o paternitate controversată. Se crede că tatăl lui ar fi un coleg de şcoală de-al Arethei, Donald Burke. Cum de a devenit mamă atât de devreme? Cei care-i ştiu trecutul dau vina pe mediul pervertit în care a crescut, deşi, paradoxal, vorbim despre casa preotului C.L. Franklin, tatăl ei, care conducea o comunitate baptistă. Dar nu una prea smerită… Ray Charles însuşi, care a intrat în contact cu acea comunitate, a făcut cândva nişte confesiuni şocan­te: „Când era vorba de a cânta din inimă, acei oameni erau incredibil de talentaţi şi dedicaţi. Când era vorba despre sex, erau mai sălbatici decât mine“, povestea Ray Charles.

Alături de tatăl ei, preotul C.L. Franklin, şi sora sa, Carolyn

Cel de-al doilea copil Aretha l-a avut cu puţin timp înainte de a împlini 15 ani – este vorba despre Edward, fiul ei cu un anume Edward Jordan, pe care fratele artis­tei l-a catalogat drept un afemeiat neserios. Dornică de a obţine cât mai devreme confirmarea talentului său, Aretha s-a ambiţionat să reuşească în muzică cu ajutorul lui Ted White, cel care i-a devenit soţ şi manager în 1961. Lui i-a dăruit cel de-al treilea fiu, botezat tot Ted. O căsnicie în timpul căreia a cunoscut cu adevărat succesul: în 1967, su­perhitul ei, Respect a devenit nr. 1. Dar în această vreme, Aretha ajunsese să fumeze trei pachete de ţigări pe zi şi să se îmbete pentru a amorţi durerea unui mariaj extrem de nefericit. „Toată lumea îşi dăduse seama că Ted White era un bărbat brutal“, povestea cumnata ei, Earline, căsătorită cu fratele ei, Cecil. După divorţul din 1968, Aretha a con­tinuat să caute haotic iubirea.

O parte din familia ei. Aretha, fiul Kecalf Cunningham şi nepoata Victorie Cunnigham

În 1970 a reuşit, în sfârşit, să pună capăt alcoo­lismului pentru totdeauna. Atunci şi-a schim­bat şi managerul - angajându-l pe Ken Cun­ningham, care foarte repede i-a devenit iubit, lui dăruindu-i cel de-al patrulea co­pil, pe Kecalf (48). De Ken s-a despărţit în 1977, atunci când s-a îndrăgostit de Glynn Turman, cel care i-a devenit al doilea soţ. Căsătoriţi din 1978 în 1984, Aretha şi Glynn au rămas prieteni, el povestind acum că Regina Soul a rămas puternică până în ultimele clipe ale vieţii ei, atunci când el i-a stat lângă pat, alături de Stevie Wonder.

foto: arhivă, gettyimages

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările