News

Armand Assante, la Cluj: "România seamănă cu Italia"

Armand Assante, la Cluj: "România seamănă cu Italia"

Ce te aşteaptă la TIFF? preparatele "tifflicious" ale lui Chef Sorin Bontea, evenimente interesante şi invitaţi speciali, precum Armand Assante.

"Acest festival a crescut enorm. Mi-ar plăcea mult să fac un film la Cluj", a declarat actorul de 67 de ani, care a revenit la Cluj după zece ani. Assante şi-a făcut apariţia în varianta cu părul blond, clujenii comparându-l cu umor şi afecţiune cu Florin Piersic.

„Îmi place să fiu aici. Avem un film care are premiera, The Wanderers. Îmi place ţara voastră din foarte, foarte multe motive, în special datorită generozităţii oamenilor de aici. Cunosc România de prin anii 2000 când am fost invitat atunci la un concurs de frumuseţe. De atunci încerc să conving oamenii să vină în România şi să investească în industria cinematografică de aici. România este o ţară complexă, seamănă cu Italia. Temperamentele de aici se aseamănă, intelectul oamenilor se aseamănă. Am găsit unele scrieri ale românilor foarte interesante, în special pe Cioran, care m-a uimit cu modul în care funcţiona mintea lui”, a spus Assante.

“Totul este legat de bani şi din păcate la ora actuală în lume filmul este un mijloc media foarte scump. În 2008, când economia a intrat într-un colaps financiar, tehnologia a început să meargă ascendent. Acest lucru a făcut ca filmul să fie făcut foarte scump. În lume, acum există foarte mulţi creatori de film care pot să facă filme datorită tehnologiei şi nu neapărat talentului”, a mai explicat el.

“Consider că filmul nu ar trebui confundat cu televiziunea. Cu toate acestea, ce vreau să spun este asta: am făcut parte din juriu în şapte festivaluri de film şi 90%, poate chiar mai mult din acele filme au un conţinut extraordinar. De aceea avem nevoie de o platformă de televiziune pentru că 90% din filmele pe care le veţi vedea la festivaluri de film nu vor fi niciodată distribuite pe TV. Acesta este un fapt. Aşa că nu poţi disputa valoarea critică a televiziunii sau a televiziunii prin cablu care lucrează pentru a face filme. Sunt foarte multe companii acum care investesc în film. Dar ceea ce este trist este atunci când ai filme minunate, cu un conţinut foarte bun, dar care nu sunt distribuite deloc. Şi dacă televiziunea le-ar putea salva, atunci Dumnezeu să îi binecuvânteze pe cei care fac acest lucru. Există o limită foarte neclară între televiziune şi film”, a spus actorul american.

Mai jos poţi urmări atmosfera din ziua 4 de TIFF, care sigur te va convinge să dai o fugă până la Cluj zilele acestea...

Modifică Setările