News

Arnold vs. Van Damme Fight Club

În colţul din dreapta, „Musculosul din Bruxelles“! În stânga, „Stejarul din Austria“! Dacă Hollywoodul ar fi un ring de luptă, ei şi-ar disputa centura de campion.

Mai întâi a fost sportul

Tatăl lui l-a vrut fotbalist, dar Arnie a ales bodybuildingul. Succesul l-a cunoscut din 1970, Schwarzenegger câştigând de cinci ori titlul de Mister Universe şi de şapte ori pe cel de Mister Olympia. Mai mult, a intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai bine dezvoltat bărbat din istorie“.

Mai întâi a fost sportul

La 10 ani, Van Damme s-a înscris la o şcoală de arte marţiale. Dar nu aici a învăţat belgianul să facă şpagatul, ci la cursurile de... balet, pe care le-a urmat timp de cinci ani. Acum înţelegem mai bine cuvintele lui: „Sunt Fred Astaire al karatelor“.

Movie star

Arnie n-a vrut să fie doar un trup armonios pe afişele din sălile de fitness. A dat lovitura la Hollywood cu rolurile din „Conan Barbarul“, „Terminatorul“ şi „Commando“. Descris de critici drept „un prezervativ umplut cu alune“, a fost „recompensat“ pentru rolurile lui doar cu Zmeura de Aur.

Movie star

Sătul de loviturile din ring, Van Damme s-a orientat spre actorie, dar succesul s-a lăsat aşteptat. Prin urmare, din lipsă de bani, a fost nevoit să doarmă pe străzile din Los Angeles. Celebritatea a venit odată cu rolul din „Sport sângeros“, urmând „Dublu Impact“ şi „Soldatul Universal“.

După actorie

Mulţi au fost surprinşi când starul a candidat pentru postul de guvernator al Californiei în 2003. Şi mai mulţi au fost uimiţi când el a fost ales! Arnold este al doilea guvernator american din istorie cu origine străină.

După actorie

Apărător înfocat al drepturilor animalelor, actorul belgian a adoptat până acum nu mai puţin de 15 câini. „Unii îşi cumpără maşini de lux, alţii ceasuri scumpe, mie îmi place să salvez căţei“.

Bad Boy

Înainte de alegerile din 2003, presa americană a vuit din pricina acuzaţiilor de hărţuire sexuală aduse lui Arnold de mai multe femei. Acesta a negat totul, dar declaraţiile lui mai vechi, cum că a participat la orgii sexuale, nu prea l-au ajutat.

Bad Boy

Faima are şi o parte mai puţin plăcută, iar Van Damme a cunoscut-o îndeaproape. În 1995, au început problemele lui cu drogurile, iar în 1998, ca urmare a unor tendinţe suicidale, belgianul a fost diagnosticat cu tulburare bipolară.

Afaceri de familie

Prietenii din copilărie ai austriacului spun că visurile acestuia erau următoarele: să se mute în America, să devină actor şi să se însoare cu o Kennedy. Zis şi făcut. Ultimul ţel a fost bifat în 1986, când starul s-a căsătorit cu Maria Shriver, nepoata lui JFK. Cei doi au patru copii.

Afaceri de familie

Când vine vorba despre mariajele lui Van Damme, puţini au reuşit să le ţină socoteala. Starul a fost căsătorit de cinci ori, două căsnicii fiind, însă, cu aceeaşi femeie, culturista Gladys Portugues, care îi este soţie şi în prezent. Actorul este tatăl a trei copii, Kristopher, Bianca şi Nicholas.

Foto: Northfoto, Guliver/Wireimage/Getty Images, www. outnow.ch, www.jeanclaudevandamme.be

Modifică Setările