Carti

-

Romanul ecranizat al lui W. Somerset Maugham ajunge pe rafturile bibliotecii Polirom.

L-aţi văzut pe marile ecrane, acum îl puteţi savura pe îndelete. „Pe muchie de cuţit“ are deja admiratorii săi, pornind numai de la cele două ecranizări realizate până acum - prima, din 1946, cu actorii Tyrone Power, Gene Tierney şi Anne Baxter în rolurile principale, iar a doua, mai recentă, cu Bill Murray, într-o interpretare de excepţie.


Personajul central, Larry Darrell, atrage prin multitudinea de faţete ale personalităţii sale, dar şi prin ipostazele în care este surprins, pe parcursul călătoriei pe trei continente: ca aviator în timpul Primului Război Mondial, tânăr monden în America, intelectual boem la Paris, miner într-un orăşel din Franţa, discipol spiritual în India. Autorul însuşi se include în rândul personajelor, ca unul dintre oamenii care l-au cunoscut direct pe Darrell.

La Polirom puteţi găsi şi alte scrieri ale lui W. Somerset Maugham, cunoscute atât publicului cititor, cât şi cinefililor: „Vălul pictat“, „Luna şi doi bani jumate“, „Plăcerile vieţii“, „Vila de pe colină“, „Magul“ sau „Robie“.

foto: Polirom

Comentarii

Articole asemănătoare

Carti

Cele mai bune cărţi de dragoste. Top 10

Orice carte te transpune într-o lume nouă, lumea scriitorului. Oricând şi oriunde ar fi fost scrisă, cititorul este purtat prin locuri diferite, trăieşte emoţia şi participă la bucuriile sau tristeţile autorului. Cărţile de dragoste au un farmec aparte şi merită să te delectezi cu una atunci când te simţi singur.

Muzica

Taxi & Mihaela Rădulescu, reloaded

Formaţia Taxi a filmat în urmă cu câteva zile un nou videoclip alături de Mihaela Rădulescu. Lucrul la materialul video pentru piesa „Tăcerea din ochi“ a durat peste 18 ore.

News

Portretul bărbatului american cu bărbaţi celebri

La aniversarea a 80 de ani de Esquire, faimoasa revistă americană a dorit să creeze o serie de portrete cu personalităţi masculine memorabile pentru a ilustra bărbatul american de astăzi.

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

Gossip

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

A avut o nuntă frumoasă şi părea că şi-a găsit jumătatea. Dar iată că şi „Mama Natură“ e una dintre cei care îngroaşă rândurile celor care divorţează anul acesta.

Carti

Mario Vargas Llosa a câştigat premiul Nobel pentru literatură

După ani şi ani de aşteptare, marele scriitor de origine peruană a primit cu emoţie vestea, dar s-a declarat totodată surprins de câştigarea acestui trofeu.

Carti

Adelin Petrişor şi-a lansat propriul volum

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii

Carti

O viaţă trăită lângă Saddam Hussein

Editura Pandora M prezintă „Viaţa mea cu Saddam Hussein“, o poveste uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein.

Carti

-

Editura scoate la vânzare cărţi la preţuri surpriză pentru vremuri de criză.