Carti

-

Un pic şic, un pic stylish, amuzante şi prietenoase, uşor de citit şi de asortat cu orice ţinută urban-like, publicaţiile din zona literaturii sunt la mare căutare şi în România. Aşa numitul curent chick-lit (chick literature) a câştigat un teren important în faţa celorlalte genuri literare contemporane şi se impune tot mai mult pe zi ce trece.


Editura Polirom a intuit potenţialul acestui segment, aşa că i-a dedicat, în urmă cu patru ani, o întreagă colecţie intitulată CHIC.

Astăzi, colecţia numără 59 de volume, ultimul apărut fiind cel al autoarei Rajaa al-Sanea, „Fetele din Riad“, în traducerea Mihaelei Negrilă. Povestea este cu atât mai fascinantă cu cât cele patru personaje seamănă întrucâtva cu transpunerea lui „Sex and the City“ în lumea islamică.

De ce merită să fie citită? În primul rând, pentru că e primul chick-lit care se petrece în lumea arabă. În al doilea rând, pentru că „Fetele din Riad“ a fost interzisă în Arabia Saudită, iar poveştile tabu sunt cele mai savuroase. În al treilea rând, pentru că autoarea a reuşit să-şi înscrie cartea de debut în competiţia pentru Dublin Literary Award, în 2009. Şi în ultimul rând, pentru luna martie nu s-a încheiat, deci suntem încă sub semnul „Girl Power“.

Preţ: 32,95 RON (www.polirom.ro).

Foto: Polirom

Modifică Setările