Carti

-

Relaţii tensionate între copii şi părinţi, drame necruţătoare de familie, vinovăţii vechi care duc la rupturi sentimentale ireparabile.

Romanul din 2009 al scriitorului francez Philippe Djian (născut în 1949), Greşeli de neiertat, porneşte de la câteva întrebări importante: ce rămâne în urma acestor contorsiuni? Cum poţi supravieţui provocărilor existenţiale şi cum poţi să trăieşti cu sentimentul că ai greşit?

Personajul principal al cărţii este un scriitor care are şansa să se salveze prin scris. Retrăieşte întâmplările, reordonează piesele unui puzzle existenţial dramatic. Înţelegerea reacţiilor celor apropiaţi lui este primul pas pe care-l face ca să meargă mai departe. Iertarea ar trebui să-i urmeze, dar la ea nu e deloc uşor de ajuns…
Acest scriitor de succes este Francis, un lovit de viaţă în mod crunt. Soţia şi una dintre cele două fiice ale sale au murit într-un accident tragic, chiar în faţa lui. Acum are 60 de ani, locuieşte în Belgia, nu a mai scris de mult şi a încercat să-şi refacă viaţa, căsătorindu-se a doua oară. Dar iată că Alice, cealaltă fiică a lui, la care ţine mai mult decât la orice, dispare brusc, dărâmând acest echilibru fragil.
În universul spiritual pe care şi-l construieşte pentru a nu se prăbuşi, Francis va descoperi o lume în care iertarea nu-şi află locul.

Un thriller literar care prilejuieşte, de fapt, o meditaţie tulburătoare asupra relaţiilor de familie, trădărilor şi împăcărilor.

Philippe Djian (născut la Paris în 1949) este un autor francez extrem de popular, de origine armeană. A absolvit cursurile Şcolii Superioare de Jurnalism din Paris. După o perioadă de rătăciri şi joburi rebele, a publicat volumul de povestiri 50 contre 1 (1981), apoi romanele Bleu comme l'enfer (1982) şi Zone érogene (1984, apărut în România la Editura Pandora M cu titlul Zonă erogenă). Şi-a câştigat faima cu romanul 37°2 le matin (1985), după care s-a făcut celebrul film Betty Blue (1986). A mai scris: Maudit Manege (1986), Echine (1988), Crocodiles (1989), Lent dehors (1991), Sotos (1993), Assassins (1994), Ça c'est un baiser (2002), Frictions (2003), Impuretés (2005), Incidences (2010) etc.

Autor: Philippe DJIAN
Traducere din franceză de Irina Mavrodin
Pagini: 196
Pret: 25 lei
Colectia Fiction Connection
Editura Trei

Modifică Setările