Carti

-

de admin

Dacă l-ai citit pe Beigbeder, o să-ţi dai seama că nimic nu e ceea ce pare. O poveste în poveşti, despre oameni, gânduri, sentimente şi ispite. Un roman francez în care se va regăsi şi un român!

Pretextul Romanului francez este dat de o scenă petrecută în mod real în ianuarie 2008, atunci când Frederic Beigbeder şi prietenul său, scriitorul Simon Liberati, sunt arestaţi de poliţie, la ieşirea dintr-un bar, pentru consum de stupefiante. Urmează două nopţi la închisoare, a doua petrecută chiar într-una din celulele medievale ale Palatului Justiţiei, în apropierea catedralei Notre-Dame. fiindcă nu are ce face -nu dispune de cărţi, nici de televizor -şi fiindcă îi este foarte frig ... Beigbeder încearcă să evadeze din prezent, retrăindu-şi copilăria...

"Este povestea unui om care ajunge un seducător, drept răzbunare pentru că a fost abandonat de un tată cinic, a cărui inimă fusese de fapt frântă.
Este povestea unui frate mai mare care face tot posibilul să nu semene cu părinţii săi şi a unui frate mai mic care face tot posibilul să nu semene cu fratele său mai mare!
E în acelaşi timp povestea unei ţări care a reuşit să piardă două războaie, pretinzând că le-a câştigat, după care şi-a pierdut imperiul colonial, pretinzând că asta nu i-a schimbat în niciun fel respectul faţă de sine..." Frédéric Beigbeder

UN ROMAN FRANCEZ
Traducere din franceză de:
Doru Mareş
Anul apariţiei: 2010
Nr. de pagini: 240
Preţ: 29 lei
Editura Pandora M - Colecţia Funky Fiction

Modifică Setările