News

Aşa arăta în adolescenţă unul dintre cei mai îndrăgiţi concurenţi Exatlon!

Aşa arăta în adolescenţă unul dintre cei mai îndrăgiţi concurenţi Exatlon!

Concurentul de 28 de ani care tocmai ce a scăpat, aseară, de eliminarea dn concursul Exatlon este, datorită fair playului de care dă dovadă, unul dintre cei mai îndrăgiţi participanţi de la această emisiune.

Şi, paradoxal, deşi face parte din echipa oamenilor faimoşi, se ştiu foarte puţine detalii despre Valentin Chiş, zis şi Bruce. Iar povestea de viaţă a introvertitutlui concurent născut în Oradea chiar este una interesantă.

Valentin, la Exatlon

Ei bine, Valentin are un palmares impresionant de medalii şi premii câştigate prin practicarea a două sporturi din două lumi diferite: tir şi dans. Mama tânărului, Anuţa Chiş, de profesie învăţătoare, a povestit pentru echipa Exatlon despre copilăria şi adolescenţă acestuia:

"Valentin a fost şi este un copil extraordinar de bun şi foarte cuminte. Nu ne-a creat probleme de niciun fel. Întotdeauna a fost timid şi introvertit. În clasa a şasea, a fost selectat de la şcoală pentru tir şi aşa a început carieră lui sportivă. S-a dedicat tirului mai bine de şase ani, a fost extrem de muncitor. A fost şi campion naţional la juniori, vicecampion naţional la seniori, a fost selectat pentru a participa la campionatul european, însă nu ştiu exact ce s-a întâmplat: a fost selectat al treilea, dar a plecat al patrulea şi cred că în acel moment s-a produs o ruptură. Ceva în această selecţie nu i-a plăcut. Valentin este un copil foarte corect şi de cuvânt", povesteşte mama atletului.

Poze din adolescenţă

Această dezamăgire l-a dus, în jurul vârstei de optsprezece ani, în sala de dans, hotărât să reuşească în acest domeniu: să devină coregraf.

"S-a hotărât să urmeze coregrafia, deşi el făcuse un liceu de matematică-fizică; a început să ia lecţii de balet şi i-a plăcut foarte mult, dar a şi muncit. Îşi dădea la o parte covorul şi exersa sfoară şi şpagatul până vomită. După care se ridică şi continuă. Efortul a fost uriaş. De la un sport static cum este tirul, unde poziţia şi rigiditatea sunt de baza, să ajungi la mobilitatea baletului, la 18 ani, nu a fost deloc uşor. Dar şi-a dorit foarte mult să facă dans şi s-a ţinut de astaModelul lui în dans este Brian Friedman. A plecat la New York din 2009 ca să îl vadă pe acesta. A avut foarte multă încredere îl el şi Brian Friedman l-a remarcat şi l-a invitat la o serie de workshop-uri", completează doamna Chiş.

Eşecul admiterii pe locurile fără plata la UNATC, la secţia Coregrafie, a reprezentat o lovitură pentru Valentin. Din păcate, familia nu putea susţine costurile de şcolarizare cu plata, care se ridicau la 3000 de euro anual.

"Faptul că nu a fost admis la facultate i-a dat posibilitatea să se dezvolte dansând. A dansat cu Răzvan Mazilu şi cu Massimo Gerardi, care chiar l-a încurajat, spunându-i că dacă vrea să danseze pe scenele mari, trebuie să aibă talent, nu diplomă", a precizat mama lui Bruce.

Modifică Setările