Agenda

"Asia Express", un nou format la Antena 1. Uite cine îl prezintă şi care sunt concurenţii

"Asia Express", un nou format la Antena 1. Uite cine îl prezintă şi care sunt concurenţii camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Începând din primăvară, în grila de programe a Antenei 1 intră un nou reality-show. Iată despre ce este vorba.

La începutul acestei toamne, Antena 1 a anunţat că a achiziţionat licenţa formatului “Peking Express”, unul dintre cele mai cunoscute show-uri TV de aventură produse la nivel internaţional - care la noi se va desfăşura sub numele de "Asia Express".

Practic, 7 cupluri de vedete sunt invitate să pornească într-o călătorie epică, prin Asia, în încercarea de a-şi depăşi limitele şi de a câştiga marele premiu de 30.000 de euro. Fiecare echipa trebuie să se descurce cu un singur dolar pe zi, aşa că depinde exclusiv de calităţile şi de abilităţile lor cum reuşesc să parcurgă trasee lungi, unde reuşesc să se cazeze sau să găsească adăpost peste noapte şi ce reuşesc să mănânce.

Competiţia celor 7 cupluri devine o cursă greu de îndurat, o cursă care pune la încercare atât calităţile fizice cât şi psihicul participanţilor, o cursă desfăşurată într-o lume exotică şi plină de necunoscut. Fiecare participant este, însă, recompensat prin faptul că are şansa să călătorească în unele din cele mai frumoase locuri de pe planetă, să întâlnească oameni fascinanţi şi să descopere culturi complet diferite. Fiecare vedetă din aventura “Asia Express” are parte de călătoria vieţii lui!

Vietnam-Laos-Cambodgia-Thailanda este traseul pe care cele 7 cupluri de vedete sunt nevoite să îl parcurgă în această aventură. Spre deosebire de orice alt reality show de acest gen, “Asia Express” reuşeşte să pună într-adevăr la încercare limitele celor care îi acceptă provocarea. Întreaga acţiune are loc în diverse sate sau oraşe ale acestor ţări, nu există un spaţiu delimitat în care concurenţii să fie nevoiţi să participe la nişte probe. În cazul acestui show, fiecare echipă are de parcurs mii de kilometri, trebuie să se descurce să îşi găsească singuri transport, să facă auto-stopul prin te miri ce zone, să găsească localnici dispuşi să îi cazeze şi să le dea de mâncare. Toată această cursă este contra-cronometru, iar în funcţie de eficienţa şi de rezultate obţinute în urmă diverselor probe, echipele merg mai departe sau sunt eliminate.

Competiţia şi ţările în care ea se desfăşoară aduce un mix de suspans, adrenalină, situaţii limita şi emoţie imposibil de găsit în orice alt format de gen. Perechile participante au fost şi ele selectate în funcţie de nişte criterii clare. Pe lângă dorinţa de aventură şi de a înfruntă nişte situaţii care îi vor pune la încercare din toate punctele de vedere, între membrii fiecărei echipe trebuie să existe deja o relaţie de lungă durata, o relaţie bine sudată, care să le permită că împreună să treacă peste toate obstacolele ivite în această competiţie. Stresul, nervii întinşi la maxim, lipsa totală a confortului, sunt momente peste care e greu de trecut atunci când partenerul nu este pe aceeaşi lungime de unda.

“Peking Express” a fost prima oară difuzat în anul 2004. De atunci şi până în prezent au fost realizate 40 de sezoane difuzate în peste 15 ţări (Franţa, Belgia, Germania, Italia, Spania, Columbia sau Olanda) şi au fost puse la dispoziţia participanţilor 10 rute diferite. În 2016 şi-a câştigat titlul de cel mai urmărit show de divertisment din Columbia, iar în 2015 a fost un adevărat fenomen la nivel de social media în Spania şi Italia, fiind show-ul care a generat cele mai multe tweet-uri.

Aventura “Asia Express” va începe la Antena 1 în primăvară anului viitor. Show-ul este produs de echipa coordonată de Mona Segall şi Robert Lionte şi va fi prezentat de Gina Pistol.

„Pentru mine, Asia Express înseamnă un vis împlinit. Îmi doream foarte mult să descopăr o parte din Asia, dar cu ajutorul acestui show voi avea ocazia să fac asta express: cât descoperă alţii într-o viaţă, eu voi descoperi în cinci săptămâni!”, a declarat frumoasa prezentatoare.

Gina nu este străină de călătoriile tip aventură: „Eu am mers 1.000 de kilometri într-o lună şi oricum a fost foarte greu, nu vreau să-mi imaginez cum vor fi 5.000 de kilometri în cinci săptămâni!”, iar legătura ei cu Asia este una specială: „Eu sunt fascinată de Asia, când eram mică îmi doream să câştig foarte mulţi bani şi să merg cinci săptămâni în Asia. Uite că mi s-a îndeplinit visul! Doar că nu sunt atât de bogată!”, a povestit Gina, care e convinsă că această experienţă le va schimba percepţia asupra vieţii multora dintre concurenţi. „Cred că după această emisiune ţi se vor ierta din păcate. O să fie foarte greu, cu siguranţă va fi aventura vieţii lor. Să mergi cu un dolar pe zi, cu rucsacul în spate, cu <<Ia-mă, nene!>> în condiţiile în care în Asia nu se prea vorbeşte engleză…nici nu vreau să mă gândesc!”.

Gina nu va porni singură la drum, ci îi va fi alături actorul Marius Damian, în calitate de co-prezentator, care în toată această aventură le va vorbi telespectatorilor despre locurile surprinzătoare în care vor ajunge, despre lucrurile inedite de acolo, despre specificul fiecărei regiuni. „Cinci săptămâni cu Gina în Asia, mă simt senzaţional!”, au fost primele cuvinte ale actorului atunci când a aflat că va porni în Asia Express. Întrebat ce ar lua cu el în bagaje, el a mărturisit: „Mi-aş lua toată familia, soţia şi cei trei copii, dar din păcate nu am cum. Chiar nu intră într-o valiză!”.

Iată care sunt şi cele şapte perechi participante:

Modifică Setările