News

Aspecte de care să ţii cont când alegi mobila de bucătărie

Aspecte de care să ţii cont când alegi mobila de bucătărie

Când mobilezi o casă, printre cele mai importante încăperi ale acesteia este bucătăria. De aceea, alegerea de mobile bucătării este, deşi un lucru entuziasmant, şi unul frustrant.

Multitudinea de variante disponibile pe piaţă, în loc să ne ajute, de multe ori ne încurcă. Când ai prea multe variante, te temi mereu că nu ai luat cea mai bună decizie. De aceea, pentru a fi sigur că alegi cele mai bune mobile bucătării pentru casa ta, trebuie să ţii cont de câteva lucruri.

Mobile bucătării - oferte (LINK)

Când alegi mobila pentru bucătărie e normal să ţii cont atât de estetică, cât şi de funcţionalitate. Problema apare atunci când, atras prea mult de unul dintre aceste lucruri, ignori complet cel de-al doilea sau nu îi dai importanţa cuvenită.

Este necesar ca mobila de bucătărie să răspundă următoarelor criterii fundamentale:

1. Uşurinţă în utilizare

Când vine vorba de mobilă bucătării, trebuie să ţinem cont de aşa numitul triunghi de activitate, care stabileşte că frigiderul, aragazul şi chiuveta să se situeze în aşa fel unul faţă de celelalte încât să reducă la minim deplasarea între ele. Ideal ar fi un design dispus în linie şi paralel: pe de-o parte, spaţiul fierbinte: cuptorul şi plita, de cealaltă, spaţiul rece: frigiderul şi chiuveta.

Mobile bucătării - oferte (LINK)

Aminteşte-ţi că nu tu trebuie să te adaptezi la bucătăria ta, ci ea la nevoile şi gusturile tale.

În funcţie de înălţimea ta, trebuie să ţii cont ca blaturile de lucru şi modulele joase ale mobilei de bucătărie trebuie să se adapteze la statura ta. Dacă te apleci prea mult când găteşti, o să ai dureri mari de spate. Asta cu atât mai mult dacă petreci mult timp în bucătărie. Dacă trebuie să te întinzi prea mult pentru a ajunge la obiectele necesare, din nou nu este prea confortabil.

2. Spaţiu de lucru amplu

Când vine vorba de mobila de bucătării, primordială este zona de lucru, mai ales dacă eşti o persoană care găteşte des. În funcţie de mărimea şi forma bucătăriei tale, amplasează mobilele în aşa mod încât să obţii un spaţiu amplu şi practic pentru a găti, precum şi pentru a aranja ustensilele de bucătărie şi vasele.

Mobile bucătării - oferte (LINK)

3. Întreţinere cât mai uşoară

Oricât ai fi de expert în bucătărie, nu vei putea evita ca uleiul sau picăturile de apă să ajungă pe mobila ta. Tocmai de aceea, la alegerea mobilei de bucătărie trebuie să ţii cont de acest lucru şi să alegi materiale uşor de curăţat şi de întreţinut, care se pot curăţa cu o simplă trecere a buretelui de vase sau a unei lavete peste suprafeţele sale.

Mobile bucătării - oferte (LINK)

Evident, toate cele de mai sus trebuie luate în calcul fără a neglija, aşa cum am spus, estetica şi încadrarea în „peisaj” în casa ta. Să alegi mobila de bucătărie este o chestiune foarte serioasă. Având în vedere că durata de viaţă a unei bucătării depăşeşte de regulă 15 ani, este esenţial să aloci suficient timp configurării şi proiectării acestui spaţiu.

Modifică Setările