News

Atac la Beatrice Rancea

Angajaţii Operei din Iaşi o acuză pe jurata show-ului „Dansez pentru tine“ că ar fi păcălit cu bani câteva balerine pe care le-a trimis să danseze la o nuntă.

De mai multe luni, Beatrice Rancea, care deţine funcţia de director al Operei din Iaşi, se află în conflict cu o parte dintre angajatţii instituţiei. Astfel, după ce aceştia au trimis un memoriu la Ministerul Culturii, în care o acuzau pe artistă de nepotisme, de favoritisme şi de angajări fără concurs, acum Rancea e acuzată că ar fi făcut evaluări pe nedrept şi că ar fi profitat de câteva balerine, faţă de care nu şi-ar fi onorat unele angajamente financiare.

„Doamna Rancea s-a apucat să se pună bine cu autorităţile locale. A trimis un grup de balerine să danseze la nunta unuia dintre copiii directorului Curţii de Conturi Iaşi, promiţându-le câte 200 de lei de căciulă, din care au văzut numai 120”, a povestit unul dintre angajaţii Operei, sub protecţia anonimatului, pentru WOWbiz.ro.

Pe lângă aceste acuzaţii, câţiva dintre solişti se declară nemulţumiti de felul în care s-au făcut evaluarile şi o consideră vinovată tot pe Beatrice Rancea pentru aceste fapte.

„Mai nou, doamna a facut şi evaluări de una singură, chit că insusi Regulamentul Intern, întocmit, semnat şi parafat de ea, îi interzice asta! Nici vorbă de vreo comisie de specialitate sau de vreun interviu cu angajatul! Iar criteriile nu au nimic de-a face cu vreo activitate artistică. Iată exemplu: «Integritatea morală şi etica profesională», «Capacitatea de implementare», «Capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru» (noi nu planificăm nimic, depindem de avizier şi de când pot dirijorii să lucreze cu noi), şi lista poate continua. Bineînţeles că unii colegi au luat note de 1 exact la criteriile astea mai mult decât discutabile! Unde mai pui că trebuiau făcute pe o perioadă de un an , din martie în martie, şi nu făcute pe un an jumate (15.05.2011- 31.12.2013), alcătuite în 15 aprilie şi înmânate pe 27 mai”, a mai spus unul dintre angajaţi.

Faţă de toate aceste acuzaţii, Beatrice Rancea s-a mulţumit să declare doar că „nu ştiu nimic despre nicio nuntă, nu am trimis acolo pe nimeni, niciun angajat. Cât despre evaluări, criteriile sunt aceleaşi la toate operele din ţară. Nu le stabilesc eu”.

Nevrând să insiste pe această problemă, vedeta show-ului “Dansez pentru tine” preferă să-şi vadă mai departe de activitate şi savurează succesul pe care l-a avut recent, pe 8 iunie, cu propriul său proiect, anume gala de premiere a artiştilor din operă, similar UNITER-ului, aflată anul acesta la prima ediţie.

Foto: arhiva ADH