News

Atac dur la adresa poliţiştilor care n-au intervenit în cazul crimei din Caracal: „Vreau să ştiu cine sunt miliţienii care n-au intrat peste monstru în bârlog“

Atac dur la adresa poliţiştilor care n-au intervenit în cazul crimei din Caracal: „Vreau să ştiu cine sunt miliţienii care n-au intrat peste monstru în bârlog“

Crima din Caracal, care este pe buzele tuturor românilor de vineri dimineaţă, a ajuns rapid şi la urechile vedetelor, iar unele celebrităţi au luat atitudine în mediul online.

Poate nu cel mai vocal, însă cel mai dur în limbaj a fost Codin Maticiuc, cel care vrea să ştie numele poliţiştilor care nu au intrat în casa criminalului Gheorghe Dincă până la ora 06.00 dimineaţa, atunci când au primit mandatul. Potrivit lui Codin Maticiuc, dacă oamenii legii ar fi intervenit, probabil că Alexandra Măceşanu ar fi fost în viaţă acum.

Pentru a reuşit să dea de urma poliţiştilor care nu au intervenit, Codin Maticiuc a apelat la ajutorul internauţilor.

„Vreau să ştiu numele celor de la Caracal. Ştiţi ce s-a întâmplat. Fetiţa a sunat de trei ori la 112 la ora 11. Nu vreau să vorbesc despre monstrul din casă. Ei vor exista mereu. Nu vreau să vorbesc nici măcar despre sistemul incompetent care a găsit adresa atât de bine descrisă de fetiţă abia la ora 03. Vreau să vorbesc despre poliţiştii ajunşi la faţa locului la ora 03 şi au aşteptat mandatul procurorului sau ce morţii lor au aşteptat până la ora 06, în timp ce din casă se auzea «Lasă-mă, că mă omori!». Vreau să ştiu cine sunt ei. Vreau să ştiu cine sunt aceşti miliţieni care nu şi-au aruncat straiele de gabori şi pistoalele, nu au pus mâna pe pari şi n-au intrat peste monstru în bârlog, dacă chiar considerau că n-au dreptul de a interveni ca poliţişti. Cu orice risc. Cu riscul de a fi daţi afară sau chiar arestaţi apoi. Cine avea curajul s-o facă dacă o salvau? Cine avea curajul să îi transforme din eroi în martiri şi să-şi semneze propria condamnare?! Vreau să ştiu cine sunt băieţeii ăia care au patrulat în siguranţă prin faţa casei. Îmi doresc să fi fost eu în locul lor. Sau câţiva băieţi răi cu infracţiuni la activ pe care-i cunosc. Sau chiar Marian Godină. Sau măcar băiatul meu de 9 ani, cu doi colegi de la şcoală. Oricine cred că făcea mai mult. Vreau să ştiu cine sunt ei. Nume, prenume, grad şi poze. Vreau să îi fac celebri. Vreau să îi recunoască lumea pe stradă. Daţi un share, poate îmi scriu oamenii care îi cunosc. Vecini, jurnalişti, ceva...Vedete îi fac“, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.