Case Regale

Atmosferă superbă de Crăciun la reşedinţa oficială din Scoţia a reginei Elisabeta a II-a. Iată cum au fost decorate încăperile acestei locaţii pline de istorie

Atmosferă superbă de Crăciun la reşedinţa oficială din Scoţia a reginei Elisabeta a II-a. Iată cum au fost decorate încăperile acestei locaţii pline de istorie camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Brazii de Crăciun au sosit la reşedinţa oficială a Maiestăţii Sale din Scoţia. Palatul Holyroodhouse a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare, anunţă familia regală britanică, în social media.

Superba locaţie a fost împodobită cu luminiţe festive, ghirlande şi un brad imens, de 4,5 metri , în Marea Galerie. Mesele au fost decorate cu flori, coroniţe şi fructe glasate.

Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a în Scoţia, îşi aşteaptă vizitatorii în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Locaţia este deschisă publicului în zilele de luni, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, dar este închisă publicului în timpul vizitelor regale.

Palatul Holyrood are o istorie intensă. În prezent reşedinţa oficială din Scoţia a familiei regale britanice, dar mai cunoscut drept casă din secolul al XVI-lea a nefericitei Maria, regină a Scoţiei.

Palatul a fost vechea reşedinţă a Mariei Stuart. Acolo a fost asasinat, probabil din gelozie şi suspectat că ar fi amantul ei, muzicianul şi consilierul ei particular David Rizzio la 9 martie 1566, complot pus la cale de cel de-al doilea soţ al ei, Henric Stuart, Lord Darnley şi de fratele ei vitreg, mai târziu Regent al Scoţiei, James Stewart Conte de Moray, care şi el avea să fie ucis la Linlithgow, pe 23 ianuarie 1570, de James Hamilton de Bothwellhaugh, un susţinător al Mariei.

Atracţia principală a turului în acest palat este chiar Dormitorul reginei Maria a Scoţiei, adăpost al nefericitei Maria din 1561 până în 1567, conectat printr-o scară secretă la dormitorul soţului ei. În acest loc, gelosul Lord Darnley (al doilea soţ al reginei Maria a Scoţiei) a reţinut regina gravidă, în timp ce acoliţii săi l-au omorât pe David Rizzio, secretarul ei privat. O placă din camera alăturată marchează locul unde acesta a sângerat până la moarte.

Foto: Instagram

 

Comentarii

Modifică Setările