News

Atunci şi acum: Recunoşti personajul?

Atunci şi acum: Recunoşti personajul?

E una dintre cele mai frumoase femei din showbiz, o celebră creatoare de modă din România, care şi-a început cariera ca manechin şi ale cărei creaţii au fost purtate de Kelly Rutherford şi Lisa Rinna.

S-a lansat ca manechin şi fotomodel la centrul de creaţie UCECOM. Romaniţa Ciolcan, cum se numea pe vremea aceea, era unul dintre modelele de succes din perioada dictaturii ceauşiste, pozând de două ori pentru coperta singurei reviste de gen de atunci - „Moda“.

După ’89, încheind o carieră de 6 ani în modelling, Romaniţa şi-a deschis propria casa de modă, beneficiind de ajutorul financiar al omului de afaceri Irinel Columbeanu, cu care avea o relaţie la acel moment - perioadă din care datează şi această fotografie (poză main).

„Am intrat în al 24-lea an de activitate profesională (privată)! Fotografie din 1992, făcută după prima mea prezentare (a brandului Romanitza Fashion House)“, şi-a reamintit Romaniţa deunăzi de acele vremuri.

Cred că începuturile au fost cele mai spectaculoase momente pentru că îmi aduc aminte cum m-am dus, studentă fiind în primul an de facultate, să aleg un loc de muncă într-o zonă total necunoscută, eu începând să mă pregătesc pentru Management în Turism. Eram entuziasmată pe de-o parte, curioasă pe de alta parte şi un pic speriată… că eram o tânăra fetiţă ducându-mă acolo şi găsind un colectiv deosebit şi o şefă de creaţie care m-a plăcut din prima”, povestea ea mai demult la Acasă TV.

Cât despre experienţa primei prezentări de modă, ea o descrie ca fiind “un spectacol din toate punctele de vedere. Cred că acele 3 zile au fost cele mai speciale, cele mai spectaculoase”.

De-a lungul timpului, aceasta s-a evidenţiat în rândul designerilor din România, aducând brandul Escada la noi în ţară, iar creaţiile sale ajungând să fie purtate şi peste hotare de vedete precum Kelly Rutherford şi Lisa Rinna.

Puţină lume ştie, însă, că Romaniţa a investit şi în domeniul imobiliar.

„Eu în ’96 începeam să construiesc un imobil de birouri într-o zonă foarte centrală, acolo unde era liber, liber. Deci am fost cred că primul imobil de birouri în zona Pieţei Victoria. A fost iniţial o idee de a-mi face casa de modă, deci întâmplător a ajuns să fie de fapt un imobil de birouri pentru că asta a fost ideea iniţială. Tocmai de aceea nici n-am mai continuat în ideea asta, puteam să dezvolt businessul ăsta şi poate nu era rău, dar tot către modă m-am îndreptat, a fost un business colateral care este foarte important pentru mine, chiar a putut ajuta şi susţine financiar mult activitatea mea în domeniul modei. Dar nu pot să spun că mi-a plăcut mai mult decât ceea ce fac în modă, şi moda rămâne dragostea mea dintâi“, spunea ea în urmă cu câţiva ani.

Foto: pagina personală