Case Regale

Atunci s-a îndrăgostit! Momentul în care o Regina Elisabeta de doar 13 ani îl întâlneşte pe chipeşul Philip, un prinţ grec sărac, în iulie 1939

Atunci s-a îndrăgostit! Momentul în care o Regina Elisabeta de doar 13 ani îl întâlneşte pe chipeşul Philip, un prinţ grec sărac, în iulie 1939 camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Actuala Regină Elisabeta avea doar 13 ani, în luna iulie 1939, atunci când a avut loc întâlnirea cu destinul.

Iar destinul ei venea în persoana tânărului cadet din cadrul Marinei Regale, pe atunci Prinţul Philip al Greciei, cel plecat dintre noi vinerea trecută, pe 9 aprilie. Cupidonul responsabil pentru un mariaj de nu mai puţin de 74 de ani a fost unchiul lui Philip, Louis Mountbatten, totodată verişor cu tatăl Elisabetei, Regele George al VI-lea, mai cunoscut în familie cu numele Dickie.

Atunci când, în luna iulie 1939, Regele George, Regina-mamă Elisabeta şi cele două fiice ale lor, Elisabeta şi Margaret, însoţiţi de Dickie, au făcut o vizită oficială la Colegiul Naval din Dartmouth, Prinţul Philip se număra printre cadeţi.

Unchiul acestuia, Louis Mountbatten, notează în jurnalul său că Philip s-a alăturat familiei regale la cina organizată la bordul iahtului regal cu care aceştia s-au deplasat la colegiul numit mai sus. "Philip a fost foarte simpatizat de copii", a scris acesta, cu referire la cele două fiice ale regelui. La cei 19 ani ai săi, Philip era, de altfel, foarte chipeş: înalt, cu o figură de viking şi un păr de un blond foarte deschis.

Bineînţeles că ambele prinţese, Elisabeta şi Margaret, au fost foarte impresionate de tânărul atletic, foarte sigur pe el. Elisabeta, în special, nu şi-a putut lua ochii de la el. Viitoarea regină se îndrăgostise, deja, iremediabil, însă tatăl ei era mult mai circumspect. 

"Philip este 150 % bărbat şi asta este adevărata lui problemă", scria, în acele vremuri, un contemporan despre acest Prinţ al Greciei foarte cuceritor, luat deja în vizor de tinerele din înalta societate. Asta în ciuda faptului că prinţul nu avea o situaţie financiară strălucită, singurul lui venit fiind salariul de ofiţer de Marină. 

În plus, familia regală din care provenea, cea greacă, era privită ca fiind ruda săracă a aristocraţiei europene: fără venituri semnificative cu care să se întreţină. "Li se părea dur, fără maniere, needucat şi predispus la adulter", nota şi secretarul personal al Regelui George al VI-lea percepţia familiei regale despre alesul Elisabetei. Cu toate acestea, prinţesa era îndrăgostită, iar când Philip i-a cerut mâna în vara anului 1946, ea a acceptat fără să stea prea mult pe gânduri. Iar restul este... istorie.

Comentarii

Modifică Setările