Royals

Au fost, odată, aceste obligaţii pentru femeile de la Buckingham...

Au fost, odată, aceste obligaţii pentru femeile de la Buckingham...

Princess Margaret (1930 - 2002) with RAF officer Group Captain Peter Townsend (1914 - 1995, left) in South Africa during the royal tour, 1947. (Photo by Paul Popper/Popperfoto/Getty Images)

Pe vremuri, femeile de la casa regală britanică nu erau chiar atât de libere şi independente precum cele din prezent, a se citi Meghan Markle, Zara Phillips sau Prinţesa Eugenie. Obligaţiile care veneau la pachet cu titlul regal erau destul de stricte. Iată câteva dintre ele! Prinţesa Margaret, alături de ofiţerul Peter Townsend O femeie divorţată să se mărite cu un prinţ de sânge? A se citi Meghan Markle şi Prinţul Harry. Pe vremuri era inadmisibil. Mai mult, să te căsătoreşti cu o persoană divorţată era considerat un păcat şi n-avea nicio şansă să obţină aprobarea reginei. Şi s-a întâmplat la case foarte mari, mai exact în cazul surorii Elisabetei, Prinţesa Margaret, care a fost obligată să încheie relaţia ei cu ofiţerul Peter Townsend, din cauză că acesta mai fusese căsătorit.

Conform unei legi care datează din anul 1701, membrii familiei regale nu au voie să se căsătorească cu persoane de credinţă catolică. Asta deoarece casa regală este conducătoarea Bisericii Anglicane, una de formare protestantă, iar scopul ei este să ţină vie această moştenire. Un lucru peste care nu se trece nici azi, căci şi Meghan a fost botezată în această credinţă înainte să se căsătorească cu Prinţul Harry.

Prin anii 1900, odrasla născută în familia regală trebuia… certificată. Da, chiar aşa, iar acest lucru se făcea prin prezenţa unui oficial al guvernului britanic în sala de naşteri. Chiar în timpul naşterii. Nimeni nu-şi dorea un fals.Când Regina Elisabeta a venit pe lume, pe 21 aprilie 1926, tatăl ei n-a fost prezent în cameră, însă Secretarul de Stat, da. După naşterea suveranei, s-a renunţat la obicei, iar mamele regale care i-au urmat au răsuflat uşurate.

Michael Middleton şi Carole Middleton

Membrii familiei regale nu aveau voie să comunice cu oamenii fără sânge albastru. Chiar dacă se întâmpla ca unii prinţi să aibă rude printre oamenii obişnuiţi, cum este cazul lui William şi-al familiei soţiei sale, Middleton. Pe timpuri, aceste rude n-aveau niciun contact cu moştenitorii născuţi din astfel de mariaje. Nu mai este cazul acum. Familia lui Kate Middleton este cât se poate de apropiată de cea regală şi, mai ales, de copiii de Cambridge. Un fapt aproape supărător pentru Prinţul Charles, care se plânge că nepoţii lui petrec mai mult timp cu cuscrii decât cu el.

O altă regulă care n-a murit (încă) are de-a face cu hainele copiilor regali. Ei bine, la casa regală, doar adulţii pot purta pantaloni lungi. Acesta este motivul pentru care copiii, a se vedea Prinţul George, îmbracă pantaloni scurţi indiferent de anotimp. După ce împlinesc opt ani, însă, au liber la haine de orice lungime.