News

Au împărţit scena, acum se despart pentru totdeauna! Nicolae Botgros şi-a pierdut soţia

Au împărţit scena, acum se despart pentru totdeauna! Nicolae Botgros şi-a pierdut soţia

Problemele par să nu se mai oprească pentru Nicolae Botgros. După ce s-a luptat luni de zile cu coronavirusul, cunoscutul dirijor trece printr-o nouă dramă.

Nicolae Botgros şi-a pierdut astăzi soţia. Lidia Bejenaru era o artistă cunoscută în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veşniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viaţă a Orchesrtei Naţionale de muzică populară „Lăutarii” şi-a încheiat spectacolul vieţii aici, pe pământ. S-a retras în culisele veşniciei, dar va fi petrecută cu aplauze şi flori, aşa cum era şi întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste şi pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Şi-a adunat un vast şi variat repertoriu de cântece populare, prin care şi-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viaţa ei – cu bucurii şi tristeţi, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simţită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezenţă deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

 

Modifică Setările