Muzica

AUDIO Tudor Turcu participă la Eurovision cu o piesă plagiată?

AUDIO Tudor Turcu participă la Eurovision cu o piesă plagiată?

Scandal la Eurovision România, cu câteva zile înainte de selecţia naţională. Câştigătorul celui de-al doilea sezon al concursului muzical „X-Factor“ e acuzat că a participat la preselecţie cu o piesă copiată după cea a trupei ruseşti t.A.T.u.

Mai sunt doar câteva zile până la finala naţională Eurovision 2015, spectacol ce va avea loc duminică, 8 martie, la Craiova, şi va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD.

Dar, ca întotdeauna, spiritele se încing chiar mai înainte de concursul naţional final. Acum, în centrul scandalului se află Tudor Turcu, câştigătorul celui de-al doilea sezon al concursului muzical „X-Factor“, care e acuzat că se prezintă cu o piesă plagiată după hitul „All About Us“ al celebrei trupe ruseşti t.A.T.u.

Controversa a început pe YouTube, unde fanii concursului Eurovision au sesizat similarităţi între cele două melodii.

Contactat de reporterii WOWbiz.ro, compozitorul Horia Moculescu, şef al comisiei profesioniştilor de la UCMR ADA, unde se discuta problemele de plagiat din Romania, a tras concluzia.

„Nu avem plagiat. Este ca şi cum ai lua două lucrări de Puccini şi ai realiza că aparţin aceluiaşi gen. Nu există niciun fel de lege care să stabilească dacă avem de-a face cu un plagiat. Plagiatul poate să fie dovedit şi ca intenţie, dacă se caută nod în papură. Aici, însă, poate fi vorba cel mult despre o potrivire a lucrurilor, o asemănare pe o suprafaţă foarte largă, dar doar atât. Nu e plagiat! Credeţi-mă, am făcut un efort să ascult piesa fetelor de la t.A.T.u pentru că ştiţi că eu sunt de modă veche, un sentimental, iar fetele astea au alte inclinaţii sexuale care mă fac să le displac (n.r. componentele trupei t.A.T.u s-au promovat ca lesbiene)“, a dat verdicul Horia Moculescu.

Foto: pagina oficială

Modifică Setările