Muzica

AUDIO Tudor Turcu participă la Eurovision cu o piesă plagiată?

AUDIO Tudor Turcu participă la Eurovision cu o piesă plagiată?

Scandal la Eurovision România, cu câteva zile înainte de selecţia naţională. Câştigătorul celui de-al doilea sezon al concursului muzical „X-Factor“ e acuzat că a participat la preselecţie cu o piesă copiată după cea a trupei ruseşti t.A.T.u.

Mai sunt doar câteva zile până la finala naţională Eurovision 2015, spectacol ce va avea loc duminică, 8 martie, la Craiova, şi va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD.

Dar, ca întotdeauna, spiritele se încing chiar mai înainte de concursul naţional final. Acum, în centrul scandalului se află Tudor Turcu, câştigătorul celui de-al doilea sezon al concursului muzical „X-Factor“, care e acuzat că se prezintă cu o piesă plagiată după hitul „All About Us“ al celebrei trupe ruseşti t.A.T.u.

Controversa a început pe YouTube, unde fanii concursului Eurovision au sesizat similarităţi între cele două melodii.

Contactat de reporterii WOWbiz.ro, compozitorul Horia Moculescu, şef al comisiei profesioniştilor de la UCMR ADA, unde se discuta problemele de plagiat din Romania, a tras concluzia.

„Nu avem plagiat. Este ca şi cum ai lua două lucrări de Puccini şi ai realiza că aparţin aceluiaşi gen. Nu există niciun fel de lege care să stabilească dacă avem de-a face cu un plagiat. Plagiatul poate să fie dovedit şi ca intenţie, dacă se caută nod în papură. Aici, însă, poate fi vorba cel mult despre o potrivire a lucrurilor, o asemănare pe o suprafaţă foarte largă, dar doar atât. Nu e plagiat! Credeţi-mă, am făcut un efort să ascult piesa fetelor de la t.A.T.u pentru că ştiţi că eu sunt de modă veche, un sentimental, iar fetele astea au alte inclinaţii sexuale care mă fac să le displac (n.r. componentele trupei t.A.T.u s-au promovat ca lesbiene)“, a dat verdicul Horia Moculescu.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

News

VIDEO Matteo îi răspunde lui Mircea Badea: „Muzica te depăşeşte“

După Delia şi a ei piesă, „Da mamă“, realizatorul emisiunii “În gura presei”, de la Antena 3 l-a acuzat şi pe Matteo de plagiat, ceea ce a dat naştere unui nou război pe Facebook, cu replici acide şi lovituri sub centură.

Muzica

AUDIO Nicola, primul single din ultimii 6 ani

După o pauză considerabilă pe piaţa românească, cântăreaţa revine cu forţe proaspete cu o nouă piesă emoţionantă, compusă de un compozitor britanic, cu care spera să se facă remarcată la Eurovision.

TV

Iuliana Marciuc preia frâiele Eurovisionului

Dacă anii trecuţi Dan Manoliu era cel care se ocupa de organizarea selecţiei naţionale, anul acesta gazda emisiunii „Destine ca-n filme“ de la TVR este cea care va coordona pregătirile pentru show-ul de la Craiova.

News

Robert Turcescu recidivează! Participă din nou la Eurovision

Chiar dacă n-a reuşit să impresioneze audienţa la ediţia naţională din 2013, prezentatorul de televiziune vrea să-şi încerce din nou norocul în muzică, prezentând juriului o nouă piesă cu care speră să ajungă anul ăsta la Viena.

Muzica

VIDEO Inna cântă o piesă plagiată?

Cea mai nouă melodie a artistei, “Club Rocker”, e revendicată de cântăreţul spaniol Robert Ramirez, care i-a intentat un proces vedetei din România şi îi solicită despăgubiri de 227.000 de euro.

Al Bano, pe aceeaşi scenă cu Conchita Wurst

Muzica

Al Bano, pe aceeaşi scenă cu Conchita Wurst

Celebrul cântăreţ italian a concertat în urmă cu câteva zile, la evenimentul Starnacht am Wörthersee, care a avut loc în Austria şi la care a participat şi Conchita Wurst, care a câştigat concursul Eurovision 2014.

Paula Seling – „Nu plănuiam o întoarcere la Eurovision“

Interviu

Paula Seling – „Nu plănuiam o întoarcere la Eurovision“

Faceţi jocurile! Ruleta celui mai mare concurs de muzică european se-nvârte din nou, iar pariurile noastre merg spre o reţetă deja cunoscută.

Elena Cârstea vrea să facă un spectacol cu români la Hollywood

Muzica

Elena Cârstea vrea să facă un spectacol cu români la Hollywood

De când a plecat în Statele Unite, artista n-a mai avut la del de multe concerte şi reprezentaţii ca în trecut. Dar acum vrea să strângă mai mulţi artişti români pe o scenă din Hollywood.

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.