News

Aura Urziceanu, prima apariţie în România, după 8 ani! Iată cum arată artista la 72 de ani

Aura Urziceanu, prima apariţie în România, după 8 ani! Iată cum arată artista la 72 de ani camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Este considerată una dintre cele mai bune voci de jazz pe care le-a dat vreodată România, însă, în urmă cu aproximativ 40 de ani, Aura Urziceanu a decis să fugă din România, ajungând să locuiască în Canada.

Celebra artistă, acum în vârstă de 72 de ani, a revenit de mai multe ori în România, iar în anul 2004 a făcut parte din juriul festivalului „Cerbul de Aur“ de la Braşov, însă a fost total dezamăgită de ţara noastră, deoarece a încercat să se întoarcă în România, dar a întâmpinat dificultăţi din cauza autorităţilor. Din această cauză, Aura Urziceanu a luat o decizie radicală: a renunţat la cetăţenia română!

„Păcat că, în toţi aceşti mulţi, mulţi ani petrecuţi aici la superlativ, nu mi-am pierdut din simţământul de român. Mi-ar fi prins atât de bine şi m-ar fi scutit de dezămagirea, ruptul sufletului, nervii şi îmbolnăvirea sufletească pe care am suferit-o şi cu care am plecat din România. După cinci ani de urâţenii, răutăţi, românii nu-mi dau nici cea mai mică portiţă de a-i înţelege, admite… dimpotrivă“, spunea celebra artistă în urmă cu mai mulţi ani.

Finalul anului 2018, mai exact luna noiembrie, a găsit-o din nou pe Aura Urziceanu în România, la Muzeul Naţional de Artă al României, acolo unde a avut loc Festivalul RadiRo. Atunci, artista a urcat pe scenă alături de Big Band-ul Radio, fiind prima ei apariţie în România după opt ani.

Pe 25 aprilie, de la 23.30, TVR 3 va difuza în exclusivitate şi în premieră concertul de jazz susţinut de Aura Urziceanu la Muzeul Naţional de Artă a României.

Mai multe fotografii cu Aura Urziceanu pot fi văzute în GALERIA FOTO